Allsvenskan - the Final

Inget snack. Det är dags. Nu ska det fullbordas!

3. A I K
Den allmänna idrottsklubben är en relativt ny bekantskap på den allsvenska scenen. Laget kommer ifrån staden Stockholm och tog för två år sen steget till allsvenskan. Väl där gjorde dom en fantastisk säsong, och lyckades mot alla odds, ta sig hela vägen till den slutgiltiga kampen om SM-guldet. Väl där blev man två, men det var ändå ganska fantastiskt för denna saga. Rickard Norling, demontränaren, blev hyllad av hela Solna, en stadsdel i Stockholm, och var väl den största orsaken till AIKs framgång. I år vill dom gå hela vägen. Men det kan dom glömma. Givetvis blir AIK att räkna med, men att de skulle stå som slutsegrare tror jag inte. Norlings taktik är liksom inte riktigt lika överraskande i år. Även om den kan räcka långt, eftersom hans taktik alltid går ut på att vinna. Vem minns inte bevakningen av Anders Svensson i fjol. AIK har en av allsvenskans bästa yttermittfältare i Mats Rubarth, tyvärr är den förre örebroaren relativt ojämn. Han kan dominera ena matchen, för att försvinna helt i en annan. Men han kan mycket väl bli ett av årets utropstecken i allsvenskan. AIK har också en av de bästa målvakterna, och en framtida landslagsmålvakt, i Daniel Örlund. Man har också en härlig anfallare som kommer ösa in mål i år, nämligen Daniel Mendes. Och i försvaret, har man klippan, och "den nye Krister Nordin", Nicklas Carlsson. Och när man ändå håller på kan man räkna upp Kenny Pavey, Daniel Tjärnström och Dulee Johnson. AIK blir jävligt farliga i år igen. Men det kommer aldrig, ALDRIG, räcka till guld. Tyvärr Nils.

2. KALMAR FF
Andréas och Martin har varit inne på det. Kalmar blir en skräll i år. Men jag tycker dom fegat lite. Jag tycker inte dom vågat ta steget fullt ut (vilket jag inte heller vågade eftersom jag har ett annat lag som etta). För precis så här bra är Kalmar. Anledningen till att dom slutar så bra som tvåa är att dom inte kommer hamna i någon svacka under hela säsongen. Dom är för stabila. Kalmar har varit med i toppen flera säsonger i rad. Och varje gång är det en "chock". Och "överraskning". Va fan, inse faktum. Med den fantastiska mördardefensiven, kryddad med brassarna där målspottaren Ari får nämnas lite extra, och att Kalmar dessutom fått ett av de mest intressanta nyförvärven i Patrik Ingelsten (vilken försäsong!), kan det inte gå fel. Tänk också på att Kalmar nu äntligen spelat in laget. Innan dess levde några av brassarna ett eget liv, och jag vill minnas ett par onödiga utvisningar, men nu är det pli på dom. De är inne i klimatet. De är inne i ett blåsigt jävla Kalmar. Och det kommer gå riktigt riktigt bra!

1. HELSINGBORGS IF
Grattis Martin! Ditt favoritlag vinner SM-guld i år. Och som dom gör det. Henrik Larsson kommer dominera och göra som han vill. Och vore det inte för att han passar fram till lika många mål som han gör, så skulle han leka hem skytteligasegern. Nu gör han inte det, men han kommer ändå göra som han vill. Problemet för HIF är att Luton Shelton inte backar upp i år. Och Andreas Granqvist drog till Wigan, men med tanke på hur det går för svenskar i den klubben lär han komma tillbaka till sommarn. Men jag chansar här, och säger att nyförvärven kommer att ersätta dom bra. Dessutom är Gustav Andersson en anfallare av hög allsvensk klass. Och Razak Omotoyossi är spännande - en match och ett mål på försäsongen. Man har dessutom en riktigt bra målvakt i Daniel Andersson. Men framför allt, eller framför alla, står en av de coolaste tränarna svensk fotboll någonsin stiftat bekantskap med. Stuart Baxter, så fantastisk att till och med de mest trogna AIK-fansen ställer sig upp och applåderar honom. Det var ju trots allt han, mr Baxter, som fick AIK att lyckas. Stuart Baxter i kostym. This is the fucking Champions League. Om ett år kan han säga det igen. Och när allt är över, då tar han över landslaget (fan va underbart det vore!), och sen gör Henke Larsson comeback i den gulblå dressen och vi tar VM-guld. Såvida inte Kalmar tar hem alltihop.


Skytteligan
1. James Keene, IF ELFSBORG
2. Daniel Mendes, A I K
3. Henrik Larsson, Helsingborgs IF


Assistkung
Stefan Ishizaki, IF ELFSBORG


ÅRETS...

Tränare
Stuart Baxter, HELSINGBORGS IF

Målvakt
Daniel Örlund, A I K

Back
Matias Concha, DJURGÅRDENS IF

Mittfältare
Patrik Ingelsten, KALMAR FF

Anfallare
James Keene, IF ELFSBORG

Allsvenskan - Plats 4

Shit, va fort det gått. Helt sjukt. Bara ett lag kvar, och sen imorrn, kommer topp 3 och alla specialutnämningar. Spännande att se hur det kommer se ut. Jag kan inte hålla er på sträckbänken lägre. Framför allt inte mig själv. Here we go!

4. IF ELFSBORG

Så är det. Mästarlaget tar sig inte ens in på topp 3. Det är alltid svårt att upprepa en guldsäsong, och dessutom tror jag att Elfsborg kan lyckas ganska bra i kvalet till Champions League. Och med en sportchef som Andreasson skulle det inte förvåna mig om han sätter press på laget att lyckas där pengarna finns. Nja, det kanske inte blir sportchefen som avgör, kan i stället helt enkelt nöja mig med att säga att Elfsborg slutar fyra i år. Många tror på ett ordentligt genombrott för Samuel Holmén, det gör inte jag. Han är redan bra, och han kommer inte bli exceptionellt mycket bättre. Anders Svensson, tja, efter hans insats igår så vettefan om inte hans karriärskurva börjat peka nedåt. Mathias Svensson däremot, han kommer fortsätta som han alltid gjort, vara farlig i luften, men sen inte synas så mycket mer. Sen är frågan hur länge man får behålla Ishizaki, den evige talangen som nog äntligen får chansen utomlands. Det ska bli kul att se om Jon Jönsson fortsätter utvecklas som försvarare och om målisen Johan WIland fortsätter vara lika bra. Men framför allt ska det bli intressant att se om Elfsborg kan fortsätta som ett inspelat lag. Och det tror jag. Det är också därför jag tror att dom, med hela fotbollstokiga Borås i ryggen, andandes vinnarluft, ändå kommer sluta som ett topplag, även om det inte blir bland de tre främsta.

Allsvenskan - Plats 5

Tonen har utvecklats till det sämre. Jag själv är bidragande i allra högsta grad. Det är jag väl medveten om. Men det är inte min stil. Det är inte jag. Jag är en snäll person egentligen, och har, efter att ha fått ta emot mycket skit, gått lite över styr, låt oss kalla det catharsis, ett utbrott som byggts upp inom mig, för att som en massiv aggression explodera i ansiktet på framför allt tre personer, i synnerhet en. Jag vill nu be er om ursäkt. Jag mår ändå bara dåligt av att vara elak tillbaka. Fortsätt hacka på mig, om det är det ni vill, och jag vet att ni gillar tjuvnypen lite, men, för att dra en snyftarhistoria, jag orkar inte mer. Här kommer lag fem.

5. MALMÖ FF

Himmelsblau laget. Jag fastnade för MFF när dom på hemmaplan genom Afonso Alves vände och vann mot Hammarby inför 25 000 åskådare året dom tog SM-guld. Det var nånting med klimatet som inte kändes svenskt. Det var en häftig känsla. Jag skulle vilja säga att Malmö ligger i sydeuropa medan resten av landet ligger i norden. Kontinentalt på nåt sätt. Malmö har ett kul nyförvärv i Ola Toivonen från ÖIS. Man har också behållt många läckra spelare, som Junior, Jonathan Johansson och Jari Litmanen (om han håller = finsk sisu), samt att äntligen tjocke, bredrövade Niklas Skoog är tillbaka. Saknar dock Elanga sen en lång tid tillbaka, han var en häftig ytterback. Jag tror att Malmö kommer leda serien, eller i alla fall vara bland de två främsta lagen, över sommaruppehållet. Sen har Europa ryckt ifrån dom ett par spelare plus att Litmanen efter ytterligare en skada lägger av, och då faller Emm-iff-iff till en femte plats. Malmö är alltså inte bäst i Skåne när serien är slut. Vilka kan det vara som blir det? Följ min blogg.

En fantastisk upptäckt

Ur en DN-text om bandyns härkomst klippte jag ur det här stycket:

"Att hans favoritlag i fotboll, Nottingham Forest, egentligen heter Nottingham Forest Football and Bandy Club är de få som vet. Och ordet "bandy" i engelskan finns endast kvar i uttryck för något som kastas fram och tillbaka samt för att beskriva personer som är hjulbenta."

Otroligt intressant. Och roligt. Jag har helt klart fått ett andralag i England efter Arsenal. Oh Yeah.

Läs hela reportaget här:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=672&a=630706

Arsenals gudar

Jag visste det! Hela tiden... Arsenal består av gudar.


Gilberto Silva tar dock det hela med ro.
  - Ibland måste man förstå människorna. De blir så glada över att se oss att de bryter sig igenom säkerheten, säger han.

(saxat från aftonbladet.se)

Allsvenskan - Plats 6

Efter en härlig debatt angående Hammarbys placering och supporters känner jag mig nu redo, fylld av självförtroende (tack för hjälpen Nils!), att ta mig an plats nummer sex. Faktum är att följande lagplacering med motiveringar (ja här kommer flera) förhoppningsvis också kommer leda till debatt. Men nu riktas den lite annorlunda. Pass på.

6. IFK GÖTEBORG

Håkan Mild är från Trollhättan. Håkan Mild blev kung i Göteborg. Håkan Mild blev hatad i "Sverige" (läs besserwissrar från Sthlm och Skåne). Men Håkan Mild låg bakom Sveriges VM-brons i fotboll. Med sin patenterade löpning mellan Bulgariens klumpiga backar gav Tomas Brolin tillbaka för den underbara variantpassning han själv fått av Kung Håkan i kvarten mot Rumänien. På Brolins passning, som ju var närmast att överglänsa Mild i detta VM, visade Håkan vilken fantastisk avslutare han är/var då han läckert chippar bollen över en utrusande målvakt. 2-0 och matchen var punkterad. Resten blev en transportsträcka för Sverige. I matchen dessförinnan, förlusten i semin mot Brasilien, var Håkan den ende som ville vinna. Han var till exempel den ende som fick iväg ett avslut mot brassarnas Taffarel. Så, för att summera denna inledning, det är jävligt konstigt att han inte är mer älskad i Sverige. Allt alla pratar om är fortfarande en straffmiss, som ändå betydde seger. Och hade missen aldrig kommit hade heller inte den fantastiska dramatiken, det fantastiska manuset, blivit verklighet. Så än en gång, tack kung Håkan. Tack för att du gav oss ett VM-brons i fotboll. Makalöst av en liten pojke från Trollhättan - fallens och slussarnas stad.

ICA. Vad i helvete sysslade Djurgårdens IF när dom fixade ICA som huvudsponsor. Och vad sysslade ICA med? ICA har ju visat att man kan göra riktigt bra reklamfilmer, men innan dess, förr i tiden, så fanns det endast en anledning till att folk över huvud taget handlade på ICA. Nämligen IFK Göteborg, Sveriges bästa fotbollslag genom tiderna. IFK Göteborg var så populära att Konsum, som helt plötsligt kände sig överkörda av ICA, döpte alla sina varor till Blåvitt. Plötsligt hade ett fotbollslag från Sveriges framsida tagit över nästan alla Sveriges stormarknader. Fantastiskt Torbjörn Nilsson! Fantastiskt Sven-Göran! Men tillbaka till dagens verklighet. Vad i helvete sysslade Djurgårdens IF med. Det var ju som att ta ett lags logga. Laget ICA. Från Göteborg. Men nu över till det väsentliga. När nu ICA lägger alla sina pengar på underfundiga reklamfilmer och låter IFK dela sponsorpengarna med DIF - vad fan tror ni händer med IFK Göteborgs nyförvärv då? Jo, det här:

Erik Dahlin är från Trollhättan. Uppflyttad från IFK:s u-trupp. Pappa Stefan "Tarzan" Dahlin är en levande legend i Trollhättan, och Eriks brorsa Johan, gör redan succé mellan stolparna i Lyn i norska tippeligan. Förmodad succé även för Erik. Och vilken mästare lärjungen får i Bengt Andersson.
Jakob Johansson är från Trollhättan. Jag själv är bra vän med Jakobs storebror Erik som jag under fem års tid spelade musik med. På den tiden åkte Jakob skateboard, sittandes på den, ner för en brant backe och tvärnitade genom att sätta i fötterna. Behöver jag säga att han var barfota? Exakt så hård är han. Fyller 17 i år och är en sanslös talang. Kom visserligen redan under förra säsongen men behöver en extra presentation.
Jonas Olsson - ny tränare från FC Trollhättan. Dock legend i IFK sedan tidigare.
Andra nya bekantskaper:
Anfallaren Mathias Ranégie som halva Sverige ville ha. Lång och stark och het framför mål. Men hur långt är steget från division 2 till Allsvenskan? Ragnar Sigurdsson från Island. Den stenhårde backen är spännande. Eldin Karisik, mittfältare, duktig mano mano.

Med andra ord. Får man inte mer pengar från ICA så får man hitta talanger i staden där man jobbar med hjärta och själ - Trollhättan. Resten av nyförvärven är väl utspridda i alla lagdelarna och IFK bygger alltså vidare på sin trupp från i fjol. Som lag kommer man därför fungera bättre i år, men samtidigt saknar man en riktig fixstjärna för att nå översta toppen. Stefan Selakovic är bra, men inte tillräckligt bra för att ensam kunna föra upp IFK i topp. Därför är en sjätte plats helt logisk.


Jag var lyrisk efter gårdagens sändning med Radiosporten. Idag är det dags igen. Med elitseriehockey! Herregud!

Sen vill jag gratulera Andréas till en mycket bra artikel, publicerad direkt i GP. Läs den här:
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=335486

Min present var en lång motivering om IFK Göteborg. Hoppas du blev glad.
Skåningen är på semester som jag förstått det?

Radiosporten... MÅÅÅL!!!

Jag är lycklig. I eftermiddag inleds min praktik på Sveriges Radio Örebro. Och det kan inte börja bättre. Jag ska sitta med i fucking jävla Radiosportens sändning. Som ett blåbär ska jag sitta knäpptyst men storögd och följa hela sändningen. Och samma sak imorrn, när det är hockey och grejer. Ska bli så fruktansvärt intressant och jag är råpeppad.

Måndag 26/3:

Sportextra kl. 19.03-21.40
Hockey, Kvalserien:
Södertälje-Malmö

Innebandy, SM-kvartsfinal 4 av 5, herrar:
Helsingborg-Warberg

Fotboll, EM-kval: senaste nytt från landslaget!
Repris av Arkiverat, med Mats Strandberg.
Fotbollsmåndag, vi tar pulsen på fotbollsvärlden.

Programledare: Mats Dahlberg och Jenny Rask.


Sportextra

Tisdag 27/3:


Sportextra kl. 19.03-21.40
SM-slutspelet i hockey: Semifinaler 4 av 7
Färjestad-Linköping
HV 71-Modo

Fotboll, landskamp: Brasilien-Ghana, Råsunda
Fotboll, EM-kval: senaste nytt från landslaget!
Istid, vårt hockeymagasin varje vecka!

Programledare: Mats Dahlberg och Jenny Rask.



Min blogg är alltså inte längre och fikar. För nu har våren kommit, mina uppgifter är gjorda (bara sommarjobbet kvar), och energin är tillbaka. Nu ska jag försöka dämpa (dempe neeeeeeeeer... går förbiiiii...) min lilla eufori med lunch.

Ha det gött världen!!!

/ Carola

Allsvenskan - Plats 7

Oj oj oj, vilken härlig vårdag. Mycket att se fram emot idag, men det ska jag berätta om lite senare. Först ska jag säga grattis till Martin "mister Hokus Pokus" Bergström som fyller år idag. Kanske kan han få fira det med en Helsingborg-vinst mot Warberg ikväll i innebandyns kvartsfinal 4:5. Men nu först är det i stället dags att presentera laget som hamnar på plats nummer 7. Och det är väl också här, efter att jag, Martin och Andréas haft exakt samma lag på platserna 8-14, som vi börjar gå lite olika vägar. Hoppas det i alla fall.

7. DJURGÅRDENS IF

Det här är väl egentligen det enda lag jag hade riktigt svårt att placera. Djurgården har ju sedan sina back-to-back SM-guld inte imponerat speciellt mycket. Där man ett tag gjorde fantastiska värvningar som Johan Elmander, Kongo-Kim, Geert van Ouden och Andreas Isaksson kan man väl knappast säga det samma om Quirino, Även om den lille brassen faktiskt gjort ganska bra ifrån sig i årets träningsmatcher. DIF har fortfarande många intressanta spelare. Matias Concha har jag alltid gillat och det gör tydligen även Lasse Lagerbäck numera. Mattias Jonson var alltid en favorit i landslaget och Jones Kusi-Asare kan mycket väl vara med och slåss om skytteligatiteln i höst. Dessutom är unge sydafrikanen Lance Davids lagets största löfte och Patrick Amoah kan, om han får chansen, även han få ett litet genombrott i år. Och sen har ju faktiskt Quirino fått en brassepolare i Enrico. Ett lag med en så här bra trupp borde egentligen hamna på en bättre placering, men nu börjar vi nå en nivå där alla lag har riktigt bra trupper. Djurgårdens svaghet är försvaret och förmågan att fungera som ett lag - också det som ett resultat av alla individualister.

Allsvenskan - Plats 8

Jag vill börja med att be om ursäkt för att jag gått över tiden. Fastnade i ett skolarbete som tog lite längre tid än väntat. Dessutom flyttades tiden fram en timma vilket gjorde att min dagsplanering gick åt helvete. Eftersom tävlingen utropades vintertid så antar jag att det är vintertid som gäller, står inget om det i reglerna. Hoppas därför att tävlingsledningen kan se mellan fingrarna när det gäller detta möjliga övertramp. Hur som haver, here's number eight:

8. ÖREBRO SK

Sex år i Örebro och en flickvän som fortfarande bor där. Örebros åttondeplats kan ha med det att göra. Men framför allt har det att göra med rediger jävla fakta. Örebro ÄR ett mittenlag. Hur ni än vrider och vänder på det så slutar ÖSK alltid, med vissa undantag, sjua eller åtta. Jag ser därför ingen anledning att det skulle gå annorlunda den kommande säsongen. Glöm inte att Örebro blev RÅNADE på sin allsvenska plats. Glöm inte att ÖSK aldrig åkte ur allsvenskan. Glöm inte att ÖSK just den säsongen slutade, ja just det, åtta. Förbundet ville statuera ett exempel, och då var det självklart inga problem att ge sig på Nerikes stolthet. Tror faktiskt inte samma sak hänt om det rört ett stockholmslag. Nog om detta. Det intressanta med ÖSK är att dom behållt många av spelarna sedan senast de lira Allsvenskan. Lars Larsen är fortfarande kung på mittfältet, men nu har laget som typ alltid har högst medelålder dels blivit av med Thomas Andersson (som la skorna på hyllan) och dels haft tid att i Superettan satsa på yngre förmågor. Som till exempel nyblivne U21-landslagsmannen Kristoffer Näfver (född -86). Sen har vi ju den alltid duktige mittfältaren Patrik Anttonen och målspottaren Nedim Halilovic som bara blir bättre och bättre. När ÖSK är som bäst spelar dom riktigt fin fotboll med snabbt kortpassningsspel och då kan dom slå de bästa. Men tyvärr har ÖSK alltid haft en låg lägsta nivå, och därför är dom, och har alltid varit, med vissa undantag, ett mittenlag.

Allsvenskan - Plats 9

Så fort följande lag är presenterat är jag åter med i listans kontinuerliga presentation. Vill bara påpeka att det är en fantastisk fotbollsdag idag. Danmark-Spanien ikväll. Och England lirar ödesmatch. Sehr spannend ska också Tjeckien-Tyskland bli. Att Brasiliens, BRASILIENS(!!!), fotbollslandslag just nu övernattar på Stenungsbaden, bara en mil från Ljungskile, är större än störst. Ronaldinho, Robino, Kaka och Fred kanske är ute och går en sväng och tänker: "Hmm, undrar vad det där är för gult hus uppe på höjden, det måste vi kolla in". Och så går dom upp för backen och kommer till en lite gräsplan när Jeppe Larsson står och övar inlägg. Robinho får stora ögon, blir sugen på att lira lite samba och möter Larssons inlägg med en härlig halvbissa. Ronaldinho tycker bollen är lite dåligt pumpad så han blåser upp den med munnen, för detta är om ni inte fattat det än, en dröm som jag drömde inatt. Martin och Andréas missade alltihop eftersom Martin var på promenad och Andréas på möte med Lena Bengtsson. Hur som helst, här kommer lag nummer 9...

9. HAMMARBY IF

Katastrofalt öde i bandyfinalen häromveckan. Fruktansvärt tragiskt för alla Bajare. Och till råga på allt ser fotbollssäsongen för Stockholms finaste gäng ut att vara över på förhand. Vad ska en ensam stackars Paulinho göra mot packade försvar i Kalmar, Gefle och Trelleborg. Det kommer bli hårt och tufft, den saken är klar. Jag tror inte Charlie Davies kommer vara speciellt lyckosam i vår även om han slängt in några baljer i träningsmatcherna. Jeffrey Aubynn är visserligen en gudabenådad kantspringare (med allsvenska mått) men inte fan räcker det. Och Erkan Zengin har förutom sin fula hästsvans blivit rejält övervärderad. Hammarby IF gjorde sitt största misstag i historien när de sparkade Sören Cratz för att, som det hette, "lira roligare fotboll" - efter det har den ju blivit allt annat än rolig. Sveriges bästa supporters, för här är supporters som både går på fotboll, handboll och bandy, kan lyfta laget och skrällpoäng i något av derbyna finns absolut att hämta. Men tyvärr kommer man inte högre i tabellen än på en nionde plats. Och det är tre amigos rörande överens om.

Allsvenskan - Plats 10

Tack vare tävlingsledningen fick jag uppskov en dag. For till Örebro igår och insåg på kvällskvisten att jag glömt min hemliga lista med tabellen på mitt rum. Katastrof. Men ett telefonsamtal till Andréas räddade mig och hela praktiken. För bara en liten stund sedan läste min och Andréas rumsgranne Daniela upp listan för mig, utan att Andréas var i närheten, och därför kan jag nu idag presentera lag nummer 10 (och snart också även 9). Här kommer 10:an...

10. GEFLE

Svåra att slå på hemmaplan, men ärligt talat, är inte Gefle jävligt mycket 1800-tal. Varför stava på detta sätt? Löjligt. René Makondele hade under fjolåret en fantastisk utveckling. Fortsätter han på samma sätt i år kan Gefles välorganiserade kontringsfotboll fungera även -07. Men samtidigt, i slutändan, hur många mål lär man göra med en anfallare som heter Tomasz Stolpa??? Gefle kan bli ett mittenlag, är för bra för lagen allra längst ner, men för uddlösa för att vara med högst upp. En tiondeplats verkar på förhand lagom för ett lag som verkligen är ett LAG under tränare Pelle Ohlssons vingar. Vi får se hur länge de ljusblå hänger med.

Allsvenskan - Plats 11

Under dagen gäller fortfarande. Men Martin och Andréas är som kalvar på grönbete, dom vill bara slänga ut alla lagen på en gång. Knappt har dom fått i sig frukosten innan dom sitter framför en dator för att uppdatera den allsvenska listan. Själv är jag lugn som en filbunke. Cool as a cumber. Jag vet ju liksom vad jag håller på med. Som när jag lägger ut lag 11 till exempel:

11. HALMSTAD BK

Magnus Arvidsson. Hade han haft lite tur på den tiden han var lite yngre, så hade han förmodligen varit landslagsaktuell. I sina bästa stunder är han en tank, rutinerad, orädd och samtidigt en bra avslutare. Han var egentligen värd ett bättre öde än några år i norra Tyskland och Halmstad BK. Men men. Många är dom genom åren som trivts bra på Örjans Vall, kanske Sveriges mysigaste aréna. En bra offensiv har hallänningarna, med Dusan Djuric som playmaker på mitten och Arvidssons anfallspartner Ajsel Kujovic, men defensiven och inställningen var bräcklig i fjol. Och jag är tveksam till att de ordnat upp det i år. Dessutom finns stor risk att en spelare som Dusan Djuric lämnar HBK under sommaruppehållet. Lag som FC Twente, eller kanske Anderlecht, eller kanske Plymouth, skulle kunna höra av sig - inga superlag direkt, men så har ju Dusan aldrig riktigt blommat ut heller. Halmstad får det tufft i år, men jag garderar mig lite och säger att de kan skrälla och ligga runt 4-5 plats ett tag. Men då ska allt stämma. Och Arvidsson, han får inte skada sig.

Allsvenskan - Plats 12

Andréas har redan gissat idag, vilket lag jag skulle placera på plats nummer 12. Han gissade rätt. Och det känns skönt eftersom han igår blev lite grinig efter mitt påstående att GAIS har Göteborgs finaste supporters. Jag står dock vid mitt ord och vänder ej kappan efter vinden. Jag gillar skitig arbetarkultur som går hand i hand med Bruce Springsteen. Så är det. Nu har vi i alla fall kommit fram till plats 12 i Allsvenskan 2007.

12. TRELLEBORG

Dominerade Superettan i fjol tack vare ett mäktigt försvar. Målisen Fredrik Persson var rena rama väggen, för att ta ett exempel. Dessutom står Trelleborg för Sveriges mest hatade fotbollsaréna, Vångavallen, eller, Tjongavallen som den kallas eftersom den enda taktik som är möjlig på den oftast värdelösa gräsmattan är just långbollar. Något Trelleborgarna övat på länge. Laget har dessutom som målsättning att hålla sig kvar i Allsvenskan, vilket innebär att de förmodligen kommer se varje match som ett krig, eller åtminstone som en viktig kvalmatch. I alla fall lär det vara så när dom lirar på hemmaplan. På grund av detta är det inte många lag som kommer vara pigga på bortamatcher längs ner i söder. Och att inte vara peppade inför ett möte med ett lag som Trelleborg på Vångavallen kan vara ödesdigert. Jag tror Trelleborg kommer sparka sig till tillräckligt många 1-1-matcher för att hålla både BP och GAIS efter sig. I en av vårens träningskamper har de exempelvis redan krigat ner Halmstad under en bejublad 0-0-föreställning.

Allsvenskan - Plats 13

Efter gårdagens placering av Brommapojkarna, längst ner i tabellen, kommer här tipset gällande laget som kommer näst sist. Eftersom det inte är lika spektakulärt går vi direkt på skiten, utan trumvirvel.

13. GAIS

Makrillsöl. Är inte det ett jävligt märkligt påfund? För är det något GAIS osar i år så är det väl ändå torsk. Förlusten av mister James Keene kommer bli ödesdiger. Hur ska man göra mål? Nyförvärvet Anatoli Ponomarev, från Kalmar, har visserligen imponerat under träningsmatchandet, men det ser ändå tunt ut. Dock har man en av VM-hjältarna som tränare. Och gör Roland Nilsson comeback kan GAIS lika gärna vinna hela allsvenskan. Men han kommer inte göra det. Inte den här gången. Trots att han förmodligen skulle ge fler gråa hår på andras huvuden än han redan har på sitt eget. Laget har dock de coolaste namnen i hela Allsvenskan. Vad sägs om Sheriff Suma, Bobbie Friberg da Cruz och Prince Ikpe Ekong. Herregud. Bara en sån sak. Men när allt kommer till kritan, i år blir GAIS, med Göteborgs finaste supporters, ett bottenlag.

Allsvenskan + Plats 14

Idag inleds min, Martins och Andréas nya tävling. Den går ut på att tippa Allsvenskan 2007. Sluttabellen ska presenteras, ett lag om dagen fram till den allsvenska starten. Topp 3 presenteras sista dan. Då avslöjas även vilka spelare vi tror lyckas särskilt bra den här säsongen. Nyckelordet i tävlingen är prestige.

Så... en drumvirvel om jag får be...

DRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Sist och sämst i årets allsvenska blir...
DRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRDISCH!!!

14. IF BROMMAPOJKARNA


Motivering: 5-1 mot Hammarby imponerar. Men Hammarbys kvalitéer är tveksamma. 0-5 mot AIK däremot är värdelöst. Och jag tror det säger det mesta om Brommapojkarna inför den kommande säsongen. Med mittfältsklippan Stefan Bergtoft skadad och borta resten av säsongen ser det mörkt ut. Defensiv Kalle Anke och offensiv disco. Räckte kanske i Superettan, men i Allsvenskan, nästan utan hemmaaréna och skral ekonomi, hamnar dom hopplöst sist. Även om jag tror dom kan skrälla lite i början av säsongen. Efter sommaren blir det dock för tungt. Bergtoft kan komma tillbaka men då är det för sent. Nästa säsong har han lämnat BP för norska ligan, ska vi säga Vålerenga?




P.S. Min riktiga blogg fikar fortfarande. Tipset kan man dock följa, även om det bara är jag och mina två klasscompadres som är intresserade. Plus en rödhårig AIK:are då såklart.

 


Fika.

Min blogg är och fikar. Vet inte när den kommer åter men just nu är inte livet i balans. Det kan ha att göra med följande orsaker:

* Gripen är på väg till Elitserien i bandy efter tre raka segrar vilket gör mig mentalt labil av nervositet att det är så nära
* Artiklar ska skrivas till Fullträff
* Artiklar ska skrivas till Öppen Horizont
* Bokanteckningar ska göras inför Gripen-boken
* Det är ett oerhört prestigefyllt CL-tips på gång
* Reportagearbetet i Holland stressar mig
* Sommarjobb stressar mig oerhört
* Det stressar mig att min kropp och knopp svarar med en blackout och går och fikar...

...med min blogg.