Inte tid.

Så kom en ny internetfluga och förstörde mitt liv. Bloggens överman blev Facebook. Bloggen är inte död. Men den ligger i respirator.

I'll be back.

THE UGLY PARADE (varning! längre ner finns PL 1-5)

G Neville 
Gary Neville

darren fletcher 
Darren Fletcher

Steve Bruce 
Steve Bruce

Ruud
Ruud van Nistelrooy

Rooney
Wayne Rooney

Tevez 
Carlos Tevez



Detta är alltså ett litet utklipp ur Manchester Uniteds historia och, tyvärr, nutid. Jag ber om ursäkt. Eventuella ögonskador kan inte jag ansvara för.

PL, Plats 1-5 + övrigt

1. Manchester United - Skit i Nani, Giggs, Rooney, Tevez, Scholes, Evra, Saha, Ferdinand, Vidic, Carrick, Hargreaves och van der jävla Sar. Det handlar ändå bara om en enda spelare. Cristiano Ronaldo är världens bästa fotbollsspelare och han kommer på egen hand ge United guldet. Det är klart att man egentligen inte kan skita i nån i laget som gett kaffemuggs- och kepsförsäljare flera miljarder över hela världen (utom just i Manchester), det är frågan om fantastiska spelare och laget är helt komplett (bortsett från högerbacken där Neville av nån anledning fortfarande finns kvar). Det går inte komma ifrån. Men majoriteten United-spelare föddes fula. Det var liksom så det började. De var mobbade för sin fulhet (till och med likmaskarna höll sig borta) så de var tvungna att lära sig sparka boll. Det fanns inget annat sätt. Under åren har helt fantastiskt fula människor passerat genom Uniteds korridorer (känt som the Ugly Parade) - jag tänker framför allt på Ruud - och alla har de haft en jävla tur på fotbollsplanen. Tänk när kommentatorerna säger att Tevez och Rooney skrämmer slag på motståndarna, inte kommer jag då tänka på deras kvalitéer som fotbollsspelare. Men här kommer tvisten - TWIST AND SHOUT. Cronaldo är snygg. Och bäst. Jag kan tänka mig att det snart börjar irritera spelare som Tevez, Rooney, Neville osv. Spelare som är så fula att inte ens en mor kan älska dom. Att Cristiano Ronaldo är bäst. Och i fjortonåriga flickor och 45-åriga gubbar som reser till Thailands ögon dessutom är snygg. Jag älskar att se Ronaldo göra överstegsfinter i 180. Det ska bli fantastiskt att snart få äran att göra det igen. I år blir det Ronaldo som blir utnämnd till världens bäste, allt annat vore ett hån. Alex Ferguson börjar bli gammal. United vinner Premier League och leder ligan från början till slut. Och Ryan Giggs gör sin sista säsong. Alla gråter. Ruud omkommer i en travolycka.  
Seriöst. Jag måste respektera Martin och Rickard och vara lite seriös också. Jag var grymt imponerad av United i fjol, men har länge varit tveksam till deras bredd, framför allt på mittfältet (vem minns t ex inte Djemba x2). Inför den här säsongen har man dock värvat spelare som Nani, Anderson och Hargreaves och mittfältet ser ruskigt starkt ut. Jag har aldrig gillat Fletcher (tycker han ser ut som en kortare och fulare version av Crouch) och jag hoppas man slipper se han hoppa in nu. Ji-Sung Park är en okej fotbollsspelare, och han säljer ju matchtröjor i Asien, men han är inte en superstjärna. Nani och Anderson kan med tiden bli det. Hargreaves tillför en jävla rutin till mittfältet. Så om jag nu imponerades av United i fjol, bara en sån sak som det genialiska lånet av King of Kings Henrik Larsson who is never walking alone, så är jag på förhand jävligt imponerad av Uniteds lag. Målvakten van der jävla Sar hatar jag men jag måste erkänna att han är duktig. Mittlåset i backlinjen med Vidic och Ferdinand är sjukt bra. Evra på vänsterbacken och hans offensiva raider på kanten är härliga att se, dock tror jag inte Patrice gör en lika bra säsong som i fjol. Hypen har liksom lagt sig lite. Därför tycker jag det är synd att Heinze lämnar. Jag gillade honom inte i början men jävlar va han smäller på. Anfallet är det intressanta. Kommer Tevez nöja sig med att vara bänknötare i de stora matcherna? Han kommer få mycket speltid, självklart, Ferguson är riktigt bra på att använda hela sin trupp, men nog får han stå tillbaka för Rooney och Saha för det mesta. Såvida inte Saha i vanlig ordning skadar sig.  Nej, hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte se något annat än en kraftig United-dominans från början till slut. Tragiskt men sant. 

2. Arsenal
 - Henry och Ljungberg har lämnat. Två trotjänare som för alltid kommer vara älskade. Men generationsbytet har varit på gång ett bra tag. Och Arsenal har de bästa ungdomarna i världen. I fjol ställde Wenger upp med u-laget i ligacupen och de spelade i finalen ut Chelseas stjärnspäckade lag, även om de förlorade till slut. Arsenal har också det mest samspelta lag världen någonsin skådat. Passningarna kan pågå på ett tillslag i en hel evighet. Tyvärr ofta alldeles för länge och det görs för lite mål av the Gunners. Men nu är det Robin van Persies säsong. Den nye Dennis Bergkamp, som BARA gör snygga mål (hans mål mot Inter för ett par veckor sen är helt sanslöst, kolla upp det på youtube), får äntligen blomma ut i Henrys frånvaro. Hans tidigare säsonger har förstörts av bänknötning och skador, men nu är det dags. Jag tror att van Persie kommer få ett erkännande som en världsanfallare innan året är slut. På topp kan Wenger dessutom laborera med Adebayor, nye Eduardo da Silva och unge dansken Nicklas Bendtner (som gjort ett par mål på försäsongen). Mittfältet är helt fantastiskt och trots att spelarna knappt är ur målbrottet har några av dom spelat ihop i fyra år. Fabregas är till exempel hur rutinerad som helst, och han är 20? Arsenal har framtiden framför sig men är redan ett topplag i PL. Man kommer bara bli bättre och bättre för varje år som går, och säsongens andraplats kommer därför "lite för tidigt". Men med Henrys frånvaro har pressens blickar riktats mot andra håll och Arsenal har kunnat jobba i skymundan. Och spelarna verkar älska det. Arsenal har haft i stort sett genomgående tufft motstånd i sina träningsmatcher, det är dom ensamma om, och har vunnit allihop, det är de definitivt ensamma om! För att nämna några av de lag Arsenal besegrat under de senaste veckorna: Inter, Paris SG, Ajax och Lazio. Truppen verkar sprudla av glädje när pressen tagits från deras axlar. Wenger har dessutom gett lagkaptensbindeln till William Gallas, en spelare som äntligen börjar känna sig hemma i Arsenal. Det är fint. Gilberto Silva kommer också få mer ansvar och efter Copa America-guldet är även han bättre än nånsin. Tomas Rosickys skott hoppas jag träffar mål ännu oftare i år och Hleb och Diaby på kanterna kommer bli helt fantastiskt. Dessutom kommer de offensiva backarna Sagna, Eboue och Clichy få riktigt skoj i vinter. Arsenal leder inte ligan, men kommer alltid smyga där bakom och våren kommer bli helt sagolik. 

3. Chelsea
 - Clintons dotter är döpt till Chelsea av nån anledning. Inte visste den kåte före detta amerikanska presidenten att en ryss skulle bli mest förknippad med det namnet. Chelsea har med Mourinhos hjälp lyckats köpa ihop ett fungerande gäng storstjärnor, men säsongen blir inledningsvis tuff. Chelsea har 12(!!!) man på skadelistan inför premiären, och helt plötsligt ser de inte så skräckinjagande ut. I år har de dessutom endast värvat EN superstjärna i Florent Malouda. Klokt tror jag. Fransosen är betydligt bättre än till exempel gnäll-Ballack som jag hoppas försvinner till Real Madrid inom kort (dit Robben verkar vara på väg). Där kan han och Ruud göra sånt såna som dom håller på med. Tal Ben Haim är ett riktigt bra nyförvärv och framför allt vältajmat med tanke på alla skador där bak (Ferreira, Cole, Bridge och Terry). Det ska bli väldigt intressant att se hur Mourinho ställer upp anfallet i premiären när nu Shevshenko, Drogba och Kalou är skadade. Pizarro ensam? Wright-Phillips som i ett par matcher i våras? Chelsea har en bred trupp, men inte hur bred som helst. Samtidigt kommer det inte vara så här extremt under hela säsongen. Dock kommer den inte bli lika stabil som tidigare. Chelsea är givetvis ett lag på topp tre när säsongen är slut, men jag tror inte man vinner i år heller. Pressen på laget att vinna CL är enorm. Klubbledningen vill dessutom att man ska göra det två år i rad. Här snackar vi omänskliga krav. Visserligen för en del omänskliga spelare men ändå. En satsning på CL gör att spelare sliter ut sig. Och om de redan nu har problem med skador så... ja just det ja, på mitten är Robben, Ballack, Essien, Diarra och Makelele skadade. Sjukt extremt alltså. Och Lampard lär få mycket ansvar. Som vanligt i och för sig. 

4. Tottenham
 - Berbatov och Keane och Bent och Defoe (Mido lämnar snart). Och det är bara anfallarna i Londonlaget som enligt fansen "måste spela underhållande". Förra året gjorde man det stundtals, men framför allt var man effektiva. Dimitar Berbatov måste ses som en av PL:s mest underskattade spelare. Jenas, Murphy och Lennon är några härliga profiler på mitten, men det är där truppen har sin svaghet. Det är för lite konkurrens om mittfältspositionerna helt enkelt. Inte kan man klaga på försvaret med Ledley King och Younes Kaboul och målvakten Paul Robinson? Spännande är 17-årige vänsteryttermittfältaren Danny Rose (fruktansvärt coolt namn!) som spås bli en ny Lennon. Offensiva Spurs ska bli roliga att följa och tränare Martin Jol kommer ha angenäma problem när han väljer forwards. I träningsmatcherna är det dock succéparet Berbatov och Keane som fortsätter ösa in mål tillsammans (dom måste älska varandra!). Publiken på White Hart Lane får en drömsäsong och tar äntligen en CL-plats. Men man blir INTE bästa Londonlag. God NO! 

5. Liverpool
 - När Spurs i år blandar sig i topp fyra kan det bli Liverpool som får stryka på foten. Under de sista omgångarna faller de från tredje till femte plats och får se sig passerade av Chelsea och just Tottenham. Tungt för Gerrard & co som med nyförvärvet Fernando Torres hoppats kunna börja ösa in mål. Även på bortaplan där man de senaste säsongerna gjort för mycket bottennapp. Liverpool har på förhand ett av PL:s bästa anfall, om inte det bästa. Men det kommer inte fortsätta så. Vid nyår lämnar Peter Crouch klubben då han får för lite speltid, Fernando Torres skadas i mars i en CL-match och Voronin och Dirk Kuyt fungerar inte alls bra ihop. Voronin vill helst dribbla själv vilket gör att Kuyts löpningar bara blir i onödan. Hösten kommer dock gå fantastiskt bra för Liverpool. Firma Kuyt-Torres kommer bli något att njuta av, och ibland kommer man att överraska och slänga in Voronin i anfallet långt ut till höger där han gillar att vara spelbar och hämta fart. Gerrard kommer också älska att slå crossbollarna mot Voronin. Men Babel och Benayoun är också kreatörer, och här bör LFC-fansen oroa sig över att det blir lite för mycket "Gerrard-Lampard"-syndromet. Nu tror jag att detta är något Rafa Benitez ändå är man nog att reda ut. Mascherano är viktig i det defensiva jobbet, i backlinjen växer Agger allt mer samtidigt som Hyypiäs dagar går mot sitt slut. Pepe Reina är en otroligt viktig pjäs i Liverpool. Harry Kewell är skadad i inledningen av säsongen och det är väl inget jättetapp med den breda trupp de har. Xabi Alonso får ingen lyckad säsong med väldigt lite speltid. Gerrard, för jag måste ändå avsluta med honom, kommer som vanligt att ha ett fantastiskt år. Han är så otroligt viktig för Liverpool och han jublar garanterat nu när Rafa Benitez sagt att han slipper spela ute på högerkanten. Men han längtar också efter EM, där England har superviktiga matcher i höstens kval, och där Gerrards roll blivit allt viktigare. En sak till; Liverpool har inte imponerat på försäsongen, betyder det något?

Skytteligan
1. Didier Drogba, Chelsea
2. Andy Johnson, Everton
3. Robin van Persie, Arsenal 


Årets tränare:
Sammy Lee, Bolton (Den tränaren som uppnått bäst resultat med de resurserna han haft)
Årets målvakt: Paul Robinson, Tottenham
Årets back: José Enrique, Newcastle
Årets mittfältare: Cristiano Ronaldo, Manchester United
Årets anfallare: Robin van Persie, Arsenal


PL 6-10

Nu börjar det dra ihop sig och jävlar va snabbt det går. Bara några dagar kvar nu tills Premier League börjar. Helt underbart! Jag förvarnade Andréas förrut om att en skräll var på ingång. Den kom inte idag. Den kommer på topp 5 - och det blev en annan än den jag först trodde. För övrigt har jag ALLTID skrällar med när jag tippar. Går dom in är det snyggt, går dom inte in får jag i alla fall ett lag att hålla lita extra på, även om det garanterat INTE blir så i det här fallet. Men tills dess, platserna 6 till och med 10.

6. Newcastle - Laget som placerats från plats 2 till 8 i mina skisser. Att de hamnar utanför topp fem beror på att några av deras största spelare är så skadebenägna, tänker då på Damien Duff, Kieron Dyer (som i o f s snart lämnar Newcastle där han för tillfället är hatad av fansen) och, så klart, Michael Owen. Nu har man dock breddat truppen, och man har knappast gjort det med några dussinvärvningar. Alan Smith från United (anledningen till att United över huvud taget vände och vann mot Roma i CL senast), Mark Viduka från Boro (han håller definitivt än - det såg man tydligt i VM) och bakåt har man värvat Geremi och "det spanska underbarnet" = den 21-åriga vänsterbacken José Enrique från Villareal (Villareal-fansen kallar försäljningen av José för idioti och den största skandalen i klubbens historia - inte utan att man blir nyfiken). Newcastle har storsatsat i flera år - men det är först nu det börjar hända saker igen för det gamla storlaget. Man har inga tunga förluster, det närmaste får väl anses vara Antoine Sibierski, så det ser onekligen bra ut. Anfallet med Viduka, Owen, Smith och vindsnabbe Obafemi Martins är sjukt bra och bra mycket bättre än andra "mittenlags" anfall. Newcastle kan skrälla och ta sig in på topp fem - jag varnar för det. För övrigt gillar jag inte bråkstaken Joey Barton som ska ta över efter bråkstaken Dyer på yttermittfältet. Om Dyer inte lämnar lär dom slåss om mer än platsen i startelvan. För övrigt igen så verkar Alan Smith trivas på St James Park, i debuten gjorde han matchens enda mål när Newcastle besegrade Sampdoria.

7. Bolton - Wowoweeewa! I Wanderers kommer det gå undan i år. "Chippen" har ju kommit dit! Och Bolton vill offensivt i år, det står klart. Bara en sån som Daniel Braaten! Trots att han är norrman är han en av mina favoriter. Och med en som El Hadji Diouf i laget lär irrationaliteten ej har några gränser i Bolton i år. Och på topp finns ju också den förra säsongen pånyttfödde "Nico" Anelka. Lägg där till spelare som Kevin Nolan och Gary Speed, Kevin Davies och Heidar Helguson, så förstår man vad Bolton numera handlar om. Men DOCK. Man har förlorat den fantastiska försvararen Ben Haim. Och nu lär Abdoulaye Meite få det tufft i försvaret, även om han har Premier Leagues näst bäste målvakt, Jussi Jääskeläinen, bakom sig. Boltons trupp är offensivt intressant, men defensivt kan det gå åt h-vete. Sjundeplaceringen är en liten chansning där mitt hjärta för "Chippen" spelar en liten roll. Det erkänner jag.

8. West Ham - Den plötsliga satsningen i the Hammers är härlig men oväntad. Det började med de sjukaste köpen någonsin av Tevez och Macherano. Hur kunde lilla bottenlaget West Ham plötsligt värva två av Argentinas bästa spelare under VM -06? Nyligen gjorde de sig av med Tevez till Manchester United, och det gjorde de rätt i. Tevez, som nu blir ytterligare en i Uniteds Ugly Parade, ville inte vara kvar i West Ham, han ville spela toppfotboll. West Ham ska dock inte sörja för det. Två häftiga nyförvärv som Craig Bellamy och Fredrik Ljungberg är en härlig satsning, och Londonlaget kommer verkligen inte bli ett bottenlag i år. Det är klart att förlusterna av Nigel Reo-Coker och Yossi Benayoun svider, men en löpande och alltid viljestark spelare som Freddie är bättre. Han har inte gjort sitt och han kommer leda både West Ham och Sverige till framgångar. Den isländske ordföranden Eggert Magnusson säger att "det här är bara början!", så räkna med häftiga värvningar nästa transferrunda runt nyår. Truppen är tunn och det här är en skrälltippning. Det kan lika gärna bli en skadad Ljungberg, en förbannad Bellamy och en placering i den nedre halvan av tabellen.

9. Everton - Andy Johnson. Jag vill kalla honom den nye Alan Shearer. På mitten har man den duktige, men minst lika idiotiske, van der Meide. Tyvärr får de nog klara sig utan Tim Cahill ett tag. Everton är ett bra lag. Men inte av toppklass. Det är möjligt att Andy Johnson vinner skytteligan i år. Det är i alla fall han som för Everton till topp tio. Och som sänker Liverpool i minst ett av derbyna. Kom ihåg det!

10. Portsmouth - Slog Liverpool i en tävlingsmatch under försäsongen. Det är imponerande. Men resten av försäsongen är också grym. Sju segrar och en oavgjord och bara två insläppta mål är ett riktigt fint facit för Pompey. Nwankwo Kanu är en skön lirare i anfallet, Traoré och Campbell stabila där bak och offensivt duktige Niko Kranjcar på mitten är kroat. Kroater har en jävla tur.

PL lagen 11-15

Och så fortsätter PL-tippningen. Här följer lag 11-15.

11. Aston Villa - Olof Mellberg gör sin sista säsong i Villa. Och han gör det som vanligt i en mix av osäkert och råstabilt försvarsspel. Norske backen Brede Hangeland ser ut att snart göra Mellis sällskap snart. Förresten, 3-0-segern mot Inter säger inte ett piss. Inter hade innan det spelat fyra-fem matcher i England på ett par veckor och legat i hårdträning, så tyvärr alla Villa-fans. Juan Pablo Angel, hyfsat ojämn anfallare lämnar Villa för New York. John Carew får mycket att göra på topp. Det vill säga om nu inte Villas egna talanger Luke Moore och/eller Gabriel Agbonlahor får sin stora genombrott i år, vilket är möjligt. Framför allt Moore spås att bli en superstjärna. På mitten är Villa starkast. Här har man bland annat förra årets stjärnskott Ashley Young, som mitt under förra säsongen kom från Watford. Ruskigt snabb och teknisk yttermittfältare som fick Uniteds försvarare att se ut som gengångarna från Vänersborg. Hade väl förmodligen Gary Neville på sin kant (men mer om det senare). På mitten finns dessutom Stiliyan Petrov, nyförvävet Nigel Reo-Coker och alltid lovande Gareth Barry. Aston Villa kan, om allt fungerar, ta sig in på topp tio. Men inte längre än så.


12. Manchester City - Som vi önskar att Svennis får ta revansch på England och dess medier. Men tyvärr blir det ett ganska halvdant försök till upprättelse. Han har nu på en månad värvat som en galning och även om det är lovande spelare blandat med klasspelare så är jag tveksam till om Svennis redan denna säsongen kan förvandla City till ett lag. Det kan han inte. Det brukar vara hans signum, att få stjärnor att fungera ihop, men han fixar det inte på ett halvår. Träningsmatcherna har sett usla ut, och enligt City's fans imponerade inte Petrov mot Valencia i lördags. Truppen är inte ens spikad än och idag väntas ytterligare ett nyförvärv skriva på. Ytterligare en brasse dessutom. Elano, som gjort succé i brasilianska landslaget under våren är klar på mitten, så även då kungen Martin Petrov (plus Geovanni, Gelson Fernandez). I anfallet har man fått klasspelare i Rolando Bianchi och Valeri Bojinov (de kommer inte ens spela ihop innan PL drar igång!) och det ska bli ruskigt intressant att se dom spela ihop. I försvaret, där City verkligen behövde förstärka, har man fått två bra backar i Garrido och Corluka. Jag älskar City's satsning, och det finns en härlig stämning runt laget och ett härligt engagemang som United-supportrarna endast kan drömma om. City har i alla fall själva börjat drömma igen. Drömmar om Europa och att vinna derbyn. Och ibland kan sådana räcka långt. Frank Sinatra har mijonerna för det. Och Hasse Backe charmen. Men eftersom Svennis och England är en dålig ekvation blir det inte bättre än så här.


13. Middlesbrough - Xavier går till LA Galaxy. Och så förlorade Middlesbrough ännu en profil. Det röda laget har ju annars haft en förmåga att plocka upp alla spelare med konstigt utseende (utom United då men dit kommer vi senare) det senaste årtiondet. Vem minns inte silverräven Fabricio Ravanelli? Nu är det tunnare med den varan, även om en föredetting som Mendieta fortfarande får anses vara stjärnan i laget. Har gjort helt klart med Jonathan Woodgate som lämnar Real Madrid (det var på tiden!), har Luke Young i backlinjen med landslagsmeriter, liksom Stewart Downing på mitten och laget börjar få mer rutin. Yakubu och ofta skadedrabbade Jeremie Aliadiere (ny från Arsenal där han var typ femtealternativ i anfallet) på topp, kan det vara nåt? Nja, Boro visar alla tecken på att bli ett mittenlag. Skrällvarning om de har flytet och visar sig fungera som ett lag. De har spelarmaterial för att plocka poäng från de stora.


14. Blackburn Rovers - Ett gammalt bekant ansikte dyker upp i Rovers den kommande säsongen. Roque Santa Cruz, Paraguays lille hjälte, kommer göra Benni McCarthy sällskap i anfallet. Hyfsat spännande nyförvärv i Maceo Rigters också som öste in mål i U21-mästerskapet, han kan ge de andra två lite konkurrens. En ful jävel som heter Jeffers i efternamn slåss också om platserna på topp. På mitten regerar fortfarande mannen med det mest passande namnet - Robbie Savage. Morten Gamst Pedersen är det bästa norsk fotboll fått fram sen Kjetil Rekdal och hela försäsongen har toppklubbarna ryckt i honom. När nu Chelsea ser ut at tappa Ballack och Robben kan det kanske öppna för en affär? Nåväl, Blackburn skrälller inte i år utan hamnar i mitten nånstans. Rocktomten är alldeles för tunn mot hårda brittiska försvar och är snart skadad igen. Blir förmodligen den största floppen efter Tevez (men det återkommer vi till).


15. Reading - Steve Sidwell till Chelsea och det krävs rejält med sand för att fylla det hål han lämnar. Ett försök är fransosen Khalifa Cissé, en defensiv mittfältare som närmast kom från Boavista. Nja, Readings första säsong i PL i fjol var en stor skräll, men det lyckas man inte upprepa i år, denna svåra andra säsong. Nedre halvan av tabellen lär bli klubbens hemvist det närmaste. Det är inte direkt en namnstark trupp man ställer upp med, men samtidigt är de ett samspelt lag, utan press. Dessutom har dom den duktige isländska lagkaptenen Brynjar Gunnarsson på mitten, den som helt klart varit bäst i matcherna mot Sverige i EM-kvalet. Han har visat att han står sig internationellt. Även som en Boris Becker look-a-like. Viljan finns i Reading och den ska aldrig underskattas.

PL-tävling 07/08

Vi har inte börjat skolan än. Men Andréas kunde inte hålla sig. Precis som när vi presenterade Allsvenskan och dess sluttabell i våras kommer nu, inför Premier League-starten nästa lördag, tabelltippningen åter. Fast denna gång i klumpar. 20 lag, fem lag åt gången på olika datum. Det första datumet är dagens datum och därför kommer här platserna 16-20 i den kommande säsongen av Premier League. Platserna 18-20 är under strecket och de lag som åker ur.

16. Birmingham - Det kom en liten Hong-Kongare till Birmingham nyligen. Och han gör precis som så många andra miljardärer för tillfället, nämligen pumpar in pengar i en fotbollsklubb. Carson Yeung som han heter, säger att han vill ta Birmingham ut i Europa. Tyvärr lär det dröja ett tag. Yeung började en gång i tiden som frisör men det här lär vara hans största klipp. Även om Raúl diskuteras och sägs vara på gång är nyförvärven hittills inte speciellt heta. Och eftersom det finns andra miljardärer som äger lite större lag i England, och som också har pengar att erbjuda, lär det inte komma så mycket spelare till BFC för den sakens skull. Nykomlingarna med Sebastian Larsson på mitten lär hänga kvar och kan överraska. Men det finns helt enkelt för många bra lag i PL och då räcker inte en finsk målspottare som Mikael Forsell och en föredetting som Andy Cole till. Den duktige mittfältaren Mehdi Nafti låter som nåt man tar bort färg med, men tränaren Steve Bruce ansikte lär förbli en aning rödflammigt även i fortsättningen. De flesta gamla United-stofiler verkar vara rätt rödflammiga förresten: Sir Alex, Wayne Rooney (visserligen ung), förbundskaptenen McLaren, Paul Scholes, Peter Schmeichel osv. Och så då Martin efter lite för mycket sprit. BFC slåss för tillfället med Sunderland om Mido (Tottenham och Egypten) men Sunderland verkar vara närmast. Närmast under i tabellen också.

17. Sunderland - Ytterligare en gammal United-spelare får till våren se sitt lag med nöd och näppe hänga kvar i PL. Roy Keane blev nyligen av med Tobias Hysén, men har ett riktigt fint nyförvärv på samma position. Hans gamla lagkompis Kieran Richardson lär nämligen dra ett stort lass på Sunderlands vänsterkant den kommande säsongen. Och inte är det slut med Utd-referenser här - Dwight Yorke kör på en säsong till i det polkagrisrandiga laget. I övrigt har Sunderland värvat från The Championship och ser inte så spännande ut. Kommer dock med en Keanesk inställning och ett jävlar anamma krångla sig kvar. Men det blir på håret.



18. Fulham - Så var det då över. Nu åker Amerikas favoriter ur Premier League. Tränaren Lawrie Sanchez som ju gjorde en fantastisk insats för Nordirland, då han extraknäckte som förbundskapten, har en alldeles för trött trupp. Han verkar veta om det och har från Nordirlands landslag tagit med sig tre av de mest kämpande spelarna, såna som behövs för ett kommande bottenlag. Klart intressantast är EM-kval-hetingen David Healy (äntligen lämnade han CP-Leeds!) som tillsammans med Brian McBride förväntas göra mål. Men det gör han inte många av i Premier League. Han, som de två andra nya nordirländarna Steven Davis och Aaron Hughes, må ha inställning, men i PL spelar de inte för sitt olycksdrabbade land. Där spelar de för pengar och ett säkrat kontrakt. Tror inte att de morötterna är lika stora som deras nationalistiska hjärtan. I övrigt har Fulham inte värvat från några topplag och den blyga placeringen i fjol, då man klarade sig från degradering med en enda poäng, lär inte locka några toppspelare heller. Dessutom har Montella återvänt till Roma efter lån och islänningen Heidar Helguson har dragit till hårdsatsande Bolton. Och då räcker inte ens en hjälte som PAPA BOUBA DIOP. Dock en varning för att Fulham kan fortsätta låna spelare och då greja säkrat kontakt.

19. Wigan - Andreas "Mellerud-expressen" Johansson hade ingen rolig tid i klubben och han lämnade för Ålborg. Med den nye tränaren Chris Hutchings, som förrut var assisterande bakom Paul Jewell, hoppas Wigan hänga kvar ett år till. På plussidan finns nyförvävet Antoine Sibierski, den offensiva kraften som lär betyda mycket för Latics den kommande säsongen. På minussidan kan man notera att det rycks i den duktige vänsterbacken Leighton Baines. Och de som rycker i Baines är klubbar som förväntas bli mittenlag. Så om mittenlag lockar och plockar spelare från Wigan, då lär de, Wigan, också förbli ett bottenlag. Andreas Granqvist kom från Helsingborg redan innan sommaren, och man får väl för svensk fotboll hoppas att han får speltid och rutin i världens bästa liga. Backar behöver vi i landslaget. En liten tråkighet till för Wigan är att Henri Camara - en av de viktigaste kuggarna när Wigan säkrade kontraktet - verkar vara på väg bort. Wigan får helt enkelt glädjas åt att man inte kommer sist. För det gör...

20. Derby - Ohjälpligt sist till och med. Skrällde när de efter sin tredjeplats i The Championship krånglade sig upp i Premier League. Och deras nyförvärv visar vad laget tänker syssla med i vår och höst. Försvara sig. Sju av åtta nyförvärv är backar och många av dom kommer från den egna akademien. Så med en helt nykomponerad backlinje, som kommer möta motstånd av absolut högsta klass, kan man vänta sig en rejäl kräftgång för det gamla Tipsextra-laget. Efter fem år är dom tillbaka i PL, om ett år är dom tillbaka i The Championship. Garanterat.