PL 6-10

Nu börjar det dra ihop sig och jävlar va snabbt det går. Bara några dagar kvar nu tills Premier League börjar. Helt underbart! Jag förvarnade Andréas förrut om att en skräll var på ingång. Den kom inte idag. Den kommer på topp 5 - och det blev en annan än den jag först trodde. För övrigt har jag ALLTID skrällar med när jag tippar. Går dom in är det snyggt, går dom inte in får jag i alla fall ett lag att hålla lita extra på, även om det garanterat INTE blir så i det här fallet. Men tills dess, platserna 6 till och med 10.

6. Newcastle - Laget som placerats från plats 2 till 8 i mina skisser. Att de hamnar utanför topp fem beror på att några av deras största spelare är så skadebenägna, tänker då på Damien Duff, Kieron Dyer (som i o f s snart lämnar Newcastle där han för tillfället är hatad av fansen) och, så klart, Michael Owen. Nu har man dock breddat truppen, och man har knappast gjort det med några dussinvärvningar. Alan Smith från United (anledningen till att United över huvud taget vände och vann mot Roma i CL senast), Mark Viduka från Boro (han håller definitivt än - det såg man tydligt i VM) och bakåt har man värvat Geremi och "det spanska underbarnet" = den 21-åriga vänsterbacken José Enrique från Villareal (Villareal-fansen kallar försäljningen av José för idioti och den största skandalen i klubbens historia - inte utan att man blir nyfiken). Newcastle har storsatsat i flera år - men det är först nu det börjar hända saker igen för det gamla storlaget. Man har inga tunga förluster, det närmaste får väl anses vara Antoine Sibierski, så det ser onekligen bra ut. Anfallet med Viduka, Owen, Smith och vindsnabbe Obafemi Martins är sjukt bra och bra mycket bättre än andra "mittenlags" anfall. Newcastle kan skrälla och ta sig in på topp fem - jag varnar för det. För övrigt gillar jag inte bråkstaken Joey Barton som ska ta över efter bråkstaken Dyer på yttermittfältet. Om Dyer inte lämnar lär dom slåss om mer än platsen i startelvan. För övrigt igen så verkar Alan Smith trivas på St James Park, i debuten gjorde han matchens enda mål när Newcastle besegrade Sampdoria.

7. Bolton - Wowoweeewa! I Wanderers kommer det gå undan i år. "Chippen" har ju kommit dit! Och Bolton vill offensivt i år, det står klart. Bara en sån som Daniel Braaten! Trots att han är norrman är han en av mina favoriter. Och med en som El Hadji Diouf i laget lär irrationaliteten ej har några gränser i Bolton i år. Och på topp finns ju också den förra säsongen pånyttfödde "Nico" Anelka. Lägg där till spelare som Kevin Nolan och Gary Speed, Kevin Davies och Heidar Helguson, så förstår man vad Bolton numera handlar om. Men DOCK. Man har förlorat den fantastiska försvararen Ben Haim. Och nu lär Abdoulaye Meite få det tufft i försvaret, även om han har Premier Leagues näst bäste målvakt, Jussi Jääskeläinen, bakom sig. Boltons trupp är offensivt intressant, men defensivt kan det gå åt h-vete. Sjundeplaceringen är en liten chansning där mitt hjärta för "Chippen" spelar en liten roll. Det erkänner jag.

8. West Ham - Den plötsliga satsningen i the Hammers är härlig men oväntad. Det började med de sjukaste köpen någonsin av Tevez och Macherano. Hur kunde lilla bottenlaget West Ham plötsligt värva två av Argentinas bästa spelare under VM -06? Nyligen gjorde de sig av med Tevez till Manchester United, och det gjorde de rätt i. Tevez, som nu blir ytterligare en i Uniteds Ugly Parade, ville inte vara kvar i West Ham, han ville spela toppfotboll. West Ham ska dock inte sörja för det. Två häftiga nyförvärv som Craig Bellamy och Fredrik Ljungberg är en härlig satsning, och Londonlaget kommer verkligen inte bli ett bottenlag i år. Det är klart att förlusterna av Nigel Reo-Coker och Yossi Benayoun svider, men en löpande och alltid viljestark spelare som Freddie är bättre. Han har inte gjort sitt och han kommer leda både West Ham och Sverige till framgångar. Den isländske ordföranden Eggert Magnusson säger att "det här är bara början!", så räkna med häftiga värvningar nästa transferrunda runt nyår. Truppen är tunn och det här är en skrälltippning. Det kan lika gärna bli en skadad Ljungberg, en förbannad Bellamy och en placering i den nedre halvan av tabellen.

9. Everton - Andy Johnson. Jag vill kalla honom den nye Alan Shearer. På mitten har man den duktige, men minst lika idiotiske, van der Meide. Tyvärr får de nog klara sig utan Tim Cahill ett tag. Everton är ett bra lag. Men inte av toppklass. Det är möjligt att Andy Johnson vinner skytteligan i år. Det är i alla fall han som för Everton till topp tio. Och som sänker Liverpool i minst ett av derbyna. Kom ihåg det!

10. Portsmouth - Slog Liverpool i en tävlingsmatch under försäsongen. Det är imponerande. Men resten av försäsongen är också grym. Sju segrar och en oavgjord och bara två insläppta mål är ett riktigt fint facit för Pompey. Nwankwo Kanu är en skön lirare i anfallet, Traoré och Campbell stabila där bak och offensivt duktige Niko Kranjcar på mitten är kroat. Kroater har en jävla tur.

Kommentarer
Postat av: Andréas

Att du, likt en amerikan, är väldigt patriotisk råder det inget tvivel om.
Kul att du nämner Niko Kranjcar!
Everton kommer INTE slå Liverpool i år.
Än en gång har du bra och läsvärda analyser.

Postat av: jeppan

Olikt en amerikan är jag patriotisk på ett sätt som åtminstone kan sägas vara en glimt i ett öga.
En amerikan bombar saker.
Kranjcar och alla kroatiska toppspelare är livsfarliga. Jag har inte sagt att jag gillar dom. Bara att dom har tur. Det roliga med Niko är dock att hans pappa lät honom spela före massa stjärnor i landslaget. Innan han var gammal och mogen nog.
I övrigt tackar jag för berömmet! Är lite besviken över ett par stavfel dock, ber om ursäkt för det. Blev lite stressigt där innan dygnsbytet.

2007-08-09 @ 00:48:50
Postat av: jeppan

Martin är väl ännu mer patriotisk? Han har ju Svennis & co på topp 5.

2007-08-09 @ 00:50:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback