Premier League 07/08 bästa någonsin?

Jag har aldrig, verkligen aldrig, längtat så mycket till Premier League. Det här är året allt kan hända och flera lag ser mycket mer intressanta ut än på länge. Framför allt ur svenskperspektiv, vilket jag alltid tycker är trevligt. Höjdpunkterna hittills:

Arsenal - alla underskattar laget som blir bäst i London i år. Ljungberg och Henry är tunga tapp om man tittar på rutin, men bådas kurvor är på väg nedåt. Nyckeln var att Fabregas stannade. Just nu krossar Arsenal Paris SG. Flamini och blivande storstjärnan Bendtner målskyttar. The Gunners är på gång!

Liverpools nyförvärv - är så jävla spännande. Torres såg riktigt bra ut även om resten av laget var en besvikelse när de torska Asian Cup-finalen mot Portsmouth... Voronin blir förmodligen årets spelare - damn I love him. Ska bli jävligt spännande att se vad kreatörerna Babel och Benayoun kan hitta på efter alla lovord från Rafa.

Chelseas tapp - storeran är över och i år blir man inte bättre än fyra. Det enda positiva är att man behåller John Terry. I dag torsk mot Glasgow Rangers, 0-2. Mourinho verkar längta bort från allt vad ryssar heter.

Manchester Uniteds tveksamma lagbygge - i år kan dom vinna allt. Men dom gör det inte. Kommer Tevez kan va som helst hända. Förmodligen blir Rooney lipig och kastar skor i vanlig ordning. Om Cronaldo återupprepar fjolårets säsong, om så bara till 50 %, är jag lycklig. Det är fantastiskt roligt att se honom även om hans lag är Man Utd... Nani kommer ta mycket plats, hur klarar de andra stjärnorna av det?

Manchester City´s satsning - ska bli riktigt kul att följa dom. Sitter bänkad framför Manchester Evening News varje dag men trycker bara på de ljusblåa länkarna. Svennis har hittills värvat målspottaren Rolando Bianchi, Gelson Fernandez, Geovanni och min personliga favorit Martin Petrov. Kommer Nery Castillo ser det intressant ut och får dom vänsterbacken Chellini hamnar dom garanterat på den övre halvan. Så länge inte Svennis tvingas värva nån av de där thailändarna. Satsningen kan för övrigt gå åt helvete. Spännande!

Chippen till Bolton - Nantes och Roma är i mina ögon två av de största förlorarna den gångna säsongen. Roma ville inte slänga upp pengarna men ville ha honom - konstigt. Nantes verkar ju helt dumma i huvudet. Chippens succé är given och han kommer ta upp kampen med Cronaldo om PL:s bästa yttermittfältare... NOT. Men bra kommer det gå och Bolton blir roliga.

West Hams satsning - Ljungberg är ett bra nyförvärv (målskytt idag) även om lönen kanske är lite för stor. Bellamy är helt underbar och kommer bli bra med Bobby Zamora (även de målskyttar idag). Hoppas dom behåller Tevez. Även om det inte är troligt är det kul för PL om inte alla stjärnspelare hamnar i samma lag.

Om jag ska tippa topp fem på ett så här tidigt stadie ser det ut så här:

1. Liverpool
2. Manchester United
3. Arsenal
4. Chelsea
5. Tottenham


Tung förlust för Mellerud i dag förresten. Förlust med 1-2 på övertid. Daniel Mesa Moreno planbäst som mittback.

Årets hemsida funnen

Jag vill börja med att varna folk som gillar att se på tv. Ni bör nog inte fortsätta läsa. Det är nämligen så att jag och Anders hittat drömlandet. En skattkista så full av godsaker att det aldrig tar slut. Faktum är att den fylls på. Följande länk är årets hemsida. Med risk för att ni förlorar era liv:

tv-links.co.uk

OH MY GOD.

Du behöver inte ladda ner längre. Du kan bara gå in och se vilket avsnitt du vill av i stort sett alla serier som någonsin gjorts. Eller film eller vad som helst. Otroligt.

Kom inte och säg att jag inte varnade er.

Adam - all lycka till dig.

Besvikelsen är stor över att 327 Strandman lämnar oss i Ljungskile. Samtidigt är jag glad för hans skull. Nu får han uppleva sin dröm. Och det om något är JÄVLIGT STORT.

Så jag slänger mina egoistiska känslor åt sidan och tillägnar här med hela detta inlägg till Adam "Hertzöga-expressen" Strandman. För att du gjorde det underbart härligt att gå till skolan varje dag: TACK.

image15

WE SALUTE YOU!
And we will miss you!
SKÅL!



Dagens låt: Bruce Springsteen & the E Street Band - "Waiting on a sunny day" (tillägnad Strandman... såklart.)

Roskilde i sista stund?

image14

Det har skett en snabb vändning. En eventuell helg i Höganäs verkar bytas ut mot en eventuell långhelg i Roskilde. Det började på Butlers uteservering i fredags. Det gamla trollhättegänget satt och snackade inför deras kommande vecka på välbekant dansk mark. Jag blev, så att säga, sugen.

Framför allt då det visade sig att en vid namn Johan också blev det. Då Roskilde är slutsålt så finns det dock ett hinder att ta sig igenom (inte över!?). Så just nu har vi ögonen på blocket och har lagt ut lite trådar här och där för att få tag på var sin biljett. Iskalla ska vi vara. Fram till senast tisdag. Då måste vi veta hur vi får tag på biljett i alla fall. Den får kosta max 2 000. Vi åker onsdag eller torsdag morgon. Mitt tält åker redan om 7-8 timmar tillsammans med trollhättegänget. Det gäller att ha en plats när man anländer, som ni rutinerade festivalrävar säkert känner till.

Årets Roskilde, om vi nu kommer iväg i Johans bil, blir mitt femte. I år får man inte missa följande:

* Arcade Fire vars senaste album Neon Bible är helt magiskt.
* K'naan när han och dom andra afrikanerna kör "In the beginning".
* Arctic Monkeys liveversion av "I bet you look good on the dancefloor". Ska tydligen vara brutalt bra.
* Hela spelningen med The Killers.
* Gubbarna i The Who - bara för att.
* The Flaming Lips ska ju tydligen va fantatiskt bra live.
* Schlagerbandet The Ark.
* Davids favoriter Wilco.
* Muse som jag lyckats missa tidigare.
* ...och naturligtvis festivalens höjdpunkt: KLAXONS. Med mera.

Följande tänker jag verkligen missa:

* Red Hot Chili Peppers
* Björk
* och Beastie Boys känns inte så kul längre va?

I övrigt är Lounge-tältet en given favorit och förhoppningsvis vankas det innebandyturnering på West Camp även i år.

Helt sjukt vilken festivalpepp jag fått. Nån som har en biljett över?