Tennislärlingen

tennisjeppe1

1. Serven

- lägg märke till hur jag kastar upp bollen lite framför mig själv. Detta för att kroppstyngden snabbt ska hamna i riktning mot nätet. Det är viktigt att komma snabbt fram på nät efter att man slagit till bollen.




tennisjeppe2

2. Ta emot serven
- se hur dom gör på tv om ni vill men det går lika bra att titta på bilden ovan. I väntan på serven måste ni se till att ha en låg tyngdpunkt och hela tiden vagga från höger till vänster och tillbaka. Detta för att snabbt kunna sätta fart åt något av de olika hållen. Det är viktigt eftersom ni inte vet åt vilket håll motståndaren kommer serva. 



3. Stretcha
- eller kör med tigerbalsam. Inte fan vet jag.



DEN FÖRSTA 90-TALISTEN I ALLSVENSKAN!
image12

Jakob Johansson fick mycket utrymme i dagens krönika av Simon Bank samt beröm av Lasse Granqvist på Radiosporten. Det här blir bara större och större. Och bara därför var jag tvungen att uppmärksamma det idag igen. I en intervju med Robert Laul i Sportbladet idag säger Jakob följande:

- Jag vill inte vara negativ mot allsvenskan, men det var inte svårare än jag hade trott. Allsvenskan är ju Sveriges finrum när det gäller fotboll. Det är tufft, men det var inte värre än jag hade väntat mig.




Dagens match mot Hoa slutade för övrigt med förlust 6-4, 7-5. För jävla orättvist och vinden avgjorde.

CHEERS!

Sommarhunken

Om jag fick välja vad jag ville ha bland blåbär och rom/russin skulle jag välja ...

Anders

... ANDERS!!!


Snart i en stad nära dig.

/ Radio Klomp

Sommarbloggen inleds

Lärarna
TITTUT!!!

Efter lite påtryckningar från bland andra D-flex (som helt klart befinner sig i en könsidentitetskris) är det dags att dra igång den här bloggen igen. Jag kallar den för Sommarbloggen och den kommer handla mycket om mina åsikter och tankar, men också, i trevlig blogganda, tipsa om grejer jag tycker är värda att uppmärksamma. Just i dag, premiär och allt, blir det ganska lättsam och tråkig läsning. Håll till godo!

Börjar med det viktigaste, nämligen lite färsk fotbollshistoria:

Lille Jacob var en pigg pojk. När han var 6-7 år var han ute och lekte varje dag. När han inte umgicks med vänner roade han sig själv. Utomhus. Under en basketkorg. Eller med en fotboll. Eller, och det här är grejen som bekräftar Jacobs vilda livsstil, med en skateboard. Inte stående. Utan sittande. I full fart ner för den asfalterade backen som slutar utanför familjen Johanssons gula gamla tvåvåningsvilla satt Jacob på en skateboard. Barfota. Han bromsade med hälarna. Jag får ont i mina punkterade fotdynor bara av att tänka på det. Jacob bodde som liten med sina två äldre bröder och föräldrar i Björndalen i Trollhättan, endast en järnsjua från mitt eget föräldrahem. Äldste brodern, Erik, spelade trummor i vårt band och replokalen låg i källaren i familjen Johanssons hus. Detta var på den tiden rockstjärnedrömmen fortfarande frodades och därför var vi ganska ofta i den där källaren. Under typ fyra-fem års tid. Jacob lekte typ hela tiden. Och sprang. Och ville vara med inne i replokalen men fick inte, blev arg, och sprang lite mer.

I kväll sprang Jacob Johansson, 17 år i torsdags, 11 822 meter på Söderstadion i Stockholm. Under hans debut i IFK Göteborg på innermittfältet sprang han mest av alla, både i IFK och i Hammarby. Han ville mycket, även om IFK:s orutinerade mittfält (Jacob lira med överskatt-Andres) hade svårt att hänga med Bajens formstarka mittlinje i första halvlek.

Men summa sumarum. Allting har en start. Och spelaren som kallats den störste svenske talangen sedan Kim Källström startade i Björndalen.

Det känns, och det ska sägas, lite stort. Stora gratulationer till Jacob och hans debut i IFK Göteborg. Kul kul! 

jacob



Will Ferrell verkar aldrig upphöra att roa. Den här nya
kortfilmen är helt briljant. Kanske inte politiskt korrekt på något sätt, med vad fan behöver vara det?



Trots att bara Allsvenskan (den enda ligan i hela världen som håller på?) är igång så är fotbollssnacket hetare än nånsin.

* Barcelona värvade Thierry Henry. Ta det lugnt alla Gunners-fan, Henrys era är över. Dags för Walcott nu!
* Damlandslaget ser riktigt starka ut, även om motståndet varit dåligt, och har äntligen hittat en ny profil som håller måttet i Lotta Schelin. Och så är ju Vickan igång igen! Härligt! Det ska bli riktigt skoj med VM om nån månad. Belackarna? Ja dom behöver självklart inte titta.
* Bengt Andersson utnämnd till Allsvenskans bästa målvakt av spelarna. Jag höll på att sätta tungan i halsen. Gubben har gjort sitt. Adam Strandman (har lirat div 3 med Hertzöga) har ju Ronaldinho-teknik i fötterna i jämförelse. Att "Bengan" kunde varit med i landslaget i fjol är skrämmande. Idag mot Hammarby såg han våldsamt kass ut.
* Olof Lundh och Patrick Ekwall syns allt mer i internationell press. Olof idag om Svennis och Ekwall i bakgrunden på varje intervju som görs av internationell media. Otroligt roligt faktiskt!
* Mitt korplag tog fjärde raka segern i kväll då vi slog Butlers med 3-1. Jag tillägnade matchen min flickvän Marit och lovade att sätta en för henne. Tyvärr fick jag se mitt livsfarliga halvvolleyskott dyka precis efter ribban... Dock en fin tittfintassist till viktiga 1-0. Annars var inte tekniken vad den borde på den regntunga planen.
* Och det bästa: Martin-favoriten Torres på väg till Andréas-favoriterna Liverpool. Det kan bli en fantastisk höst.
* Och det absolut bästa: Om Roland Andersson försvinner till Manchester City för att hjälpa Svennis kan min största idol komma tillbaka. Enligt Aftonbladet (som vi ju vet ofta är en korrekt källa) kan kung Tommy Söderberg komma att återförenas med Lasse Lagerbäck. Det böjar lukta EM-guld i Alperna...

kung tommy
Kung Tommy - allas vår hjälte!



Tennis är det nya. Mitt under brinnande Wimbledon köpte jag ett tennisrack och på centercourten vid Slättberg i måndags fick jag se mig besegras av Hoa med 6-4 (ja va fan, tror ni vi orkar mer än ett set?). Dock är jag revanschsugen och imorrn blir det revanch. Från den kampen hoppas jag kunna presentera lite bilder här imorrn. Min stil är jävligt mycket Jim Courier. Hoas Stefan Edberg.



Golfpeppen har också vaknat till liv. Två vändor på driving rangen har det redan blivit och det är lika många som på de två senaste åren. Jorå Mr Martini, om det kommer nån inbjudan till Höganäs nästa helg så kan du räkna med en utmaning på den där korthålsbanan.



Över huvud taget, kan man ju konstatera, har jag svämmats över av sport det senaste. Förmodligen har det att göra med mitt nya vikariat som sportjournalist. Det är jävligt roligt. Och det är så jävla rätt.



Ja just det. JUSTIN TIMBERLAKE var det ju också. Vilken tillställning i Globen för 8 dagar sen! Herrefuckinggud! Justins spelning, eller spelning och spelning, show är nog rätt ord, går in på min bästakonsertlistas andra plats. Endast Sprinngsteen med E Street Band på Ullevi 2003 får hållas högre. Ja, se på fan, Justin petar ner GNR. Så kan det gå. Jag hade faktiskt tänkt skriva en recension på Justin dan efter spelningen/showen men det fanns inget internet i Rättvik. Dock kan jag säga att "Sexy back" och "Cry me a river" var bra så in i helvete. Och Justin var riktigt het. Slår man upp ordet karisma i en ordbok så... ja ni vet...

CHEERS!

Europalistan - just NU

Eftersom FIFA:s ranking sällan stämmer bra överens med verkligheten samt att vi befinner oss mitt uppe i massa EM-kval gör att jag här tänker lista Europas tio bästa landslag just NU. Mycket skulle kunna hända ikväll som förändrar det mesta men NU handlar det om just NU.

1. Tyskland
"Tjeckien och Irland i alla ära men det är inga jättesvåra motståndare dom har i sin grupp. Å andra sidan har man lärt sig att alla matcher i EM-kval är svåra nu mera, fast nästan aldrig för Tyskland. Ikväll leker dom hem segern mot Slovakien med otäck offensiv. Tyskarnas målskillnad efter sex matcher? 27-3!!!"

2. Kroatien
"Obesegrade, precis som Ryssland, i grupp E. Skillnaden är att kroaterna har en otäck förmåga att plocka hem tre pinnar, som mot England hemma och som mot Israel borta. Ikväll möts lagen i Zagreb och då är det upp till bevis (senast i Ryssland slutade det 0-0). Det kan bli kvällens match och kroaterna är svårslagna hemma, som bland andra Mellberg minns."

3. Frankrike
"Fransoserna leder EM's tuffaste kvalgrupp med fem segrar och en förlust. Torsken kom mot ett taggat Skottland i Glasgow men vinsten mot världsmästarna med 3-1 (vilken härlig revansch!) och segern med 3-0 borta mot Georgien imponerar. I lördags slog man Ukraina med 2-0. Ikväll tar dom georgerna hemma. Äntligen är Frankrike bra i ett kval igen!"

4. Ryssland
"Starka i grupp E som sagt. Obesegrade ligger de på tredje plats, efter Israel men före England. Det är imponerande. Riktigt imponerande. Ryssarna har något stort på gång och i gruppfinalen ikväll kan dom bevisa en hel del. Kvällens mest spännande batalj!"

5. Rumänien
"12-4 i målskillnad gör dom bättre än holländarna då båda länderna har fyra segrar och två kryss efter sex omgångar. Holländarna kvalar inte i veckan men det gör rumänerna som i helgen bortaslog Slovenien med 2-1 och som ikväll möter samma lag hemma. Vinst igen, samtidigt som Bulgarien slår Vitryssland igen, gör att Holland faller till tredje plats i den jämna jämna gruppen."

6. Bosnien/Herzegovinia
"Vinsten mot turkarna var fantastisk! Matchen var oerhört spännande och avslutningen dramatisk (inte Danmark-Sverige-dramatisk men ändå). Det handlade om vilja när Bosnien öppnade upp grupp C och gav Grekland serieledningen i stället för Turkiet. Ikväll lattjar dom med Malta. Varsågod Zlatan Muslimovic."

7. Polen
"Torsk mot Finland och kryss mot Serbien men dom besegrade Portugal. Sen dess har dom krossat "blåbärsnationerna" i grupp A på löpande band. Var usla i VM men är ofta heta i kval. Så även NU. Ikväll gäller Armenien borta och det lär väl inte bli några större problem."

8. Grekland
"Såg grekernas träningsmatch mot England (0-4) i augusti. Trodde knappast att de regerande europamästarna skulle bli stabila igen. Men dom verkar gilla EM. Nu leder dom hårda grupp C efter fina 2-0 mot Ungern - fem segrar och endast en förlust. Norge får det tufft att ta sig till EM..."

9. Italien
"Inzaghi räddade tre poäng åt Italien i lördags. Ja, jag skrev räddade! Mot Färöarna! 1-2 mot ett lag som före matchen hade 1-23 i målskillnad är så uselt dåligt men samtidigt så typiskt italienskt. Lika bra som dom är när dom är som bäst lika dåliga är dom när dom är som sämst. Förmodligen handlar det om inställning... eh... Ikväll måste världsmästarna ta revansch på Litauen som i höstas knep en poäng (1-1) i Italien."

10. England
"I Estland är det fotbollsfest för tillfället. I helgen kom Kroatien på besök och ikväll kommer England. Kroaterna fick det ganska svårt. Frågan är hur mycket träningsmatchen mot brassarna i helgen visade av engelsmännens form. Träning är ju alltid träning men England, och framför allt Gerrard (man of the match), spelade stundtals ut Kakà och kompani. Det var en fröjd för ögat!"


(12 Danmark)
(16 Sverige)

(Fotnot: Israel ligger inte Europa. Man ska inte tro på allt FIFA och UEFA säger."

Finns tyrolerhattar i min storlek?

Sverige är inget lag som är ett lag längre. Sverige är ett lag av individualister. Den dagen vi hittar en balans igen, mellan lagsamarbete och individualistiska initiativ, kommer vi gå långt. Men idag får vi nöja oss med att kvala oss in till vårt femte raka mästerskap. Och jag, jag är naturligtvis väldigt nöjd med det. Vi kan inte kräva ett nytt brons. Det ska liksom, handen på hjärtat, inte riktigt gå. Men vi lyckas. Och det är fantatiskt. Och nog fan har Lagerbäck en hel del med det att göra.

Och ibland även en tjock dum dansk.

Det intressanta i det att vi idag har ett individualistiskt lag, är att det i matcher som dagens, inte bara syns i offensiven. Det syns definitivt i försvaret.

Som försvarslinje, som en som ska bygga på samarbete och kommunikation, var det ikväll i Parken i Köpenhamn katastrof. Det liknade ett dragspel. Det var pinsamt.

Men ser man varje försvarsspelare var för sig, som Mikael Nilssons än en gång helgjutna insats i landslaget, som Petter Hanssons huvudspel (och skott!!!), som Mellbergs huvudspel och inställning och som Alexanderssons offensiva "rajder" i första halvlek så måste dom ju ändå få godkänt. Jag är kluven. Backlinjen är som backlinje katastrofal samtidigt som backarna är bra. Jag blir förvirrad.

Elmander gjorde som väntat två mål. Inget att säga om mer än att Andréas tycker att en formsvag Martin Jörgensen vars bäst före-datum gick ut för tre år sedan är bättre än en av världens just nu hetaste anfallare.

Segern då. Ja man är ju nöjd. Men så här med lite distans så känns det inte helt jävla hundra. 4-3 på straff av Fredrik Ljungberg hade varit sagolikt häftigt och härligt orättvist rätt i fejset på danskjävlarna. Men för det första hade han missat (det var en sån kväll) och för det andra tycker en liten del av mig synd om de danska spelarna.

Dom får väl glädja sig åt att Roskilde blev utsålt idag med en månad kvar.

Faktum kvarstår dock att medan andra fortsätter såga Sverige så konstaterar jag bara det jag vetat hela tiden, att Sverige nu på ett möte med Danmark och ett möte med Spanien har 5-0. 5-0!

Men jag lutar mig tillbaka, suckar djupt, och inväntar nästa värdelösa analys från mina två Ljungskile-kollegor. Samma personer som tycker Sverige är värdelösa, men som samtidigt hejar på var sitt lag i Allsvenskan... Tillåt mig småle. Om Allsvenskan kunde framkalla en tusendel i kvalité av den fantastiska match som pågick i 89 minuter mellan Danmark-Sverige ikväll så skulle jag jubla högt.

Nu väntar Island på onsdag. Och givetvis kan Elmander inte stängas av. I såna fall ska Petter Hansson få sitt mål räknat.

Till sist: Intressant att inget fokus i media ikväll hittills ligger på Zlatan. Sparade man honom? Eller vägrade han bli inbytt och gjorde så att Lagerbäck fick slänga in Rosenberg i stället? Jävligt skönt att slippa läsa om detta. Men samtidigt... saknar man det inte? Jag vill verkligen veta varför Zlatan inte byttes in. Nu fixade Rosenberg, visserligen med stor hjälp från Paulsen, straffen som aldrig lades men som gav 0-3. Men ändå.

Fotboll på riktigt - äntligen!

Hela våren har känts som en lång och trist försäsong. En ekonomisk uppvisning i CL, mutor i Italien och en avslagen säsong i England var inget man brydde sig speciellt mycket om. Skitligan Allsvenskan är skrattretande dålig. Det enda positiva var i franska där Toulouse tack vare en av världens just nu bästa fotbollsspelare Johan Elmander skrällde och knep tredjeplatsen. Givetvis beroende på att Elmander i första hand spelade för sitt land, för att göra sin plats i svenska startelvan än mer självklar. Och nu är det äntligen dags för riktig fotboll igen. Det Elmander och alla andra spelare i världen väntat på. Fotboll där pengar inte betyder något. Där allt handlar om hjärta. Där nästan ett helt lands folk står bakom de elva spelarna som representerar dem.

Just nu pågår England - Brasilien på Wembley. WEMBLEY! Det är så häftigt. Och att se spelarna som i CL gick runt och snubbla och fjanta sig (untantaget Kaka), som till exempel Gerrard, nu spela med inställning och hjärta är fantastiskt. Och som pricken över i:et är det största hjärtat av dom alla tillbaka till publikens stora jubel - David Beckham. En sån spelare måste man bara älska. Visst, han utnyttjar sitt namn och är kanske den största ekonomiska utnyttjaren av dom alla. Men det är bara i sina skitiga klubblag. När han spelar för England ger han allt. En riktigt härlig match med högt tempo är det i alla fall. Och trots att det bara är en vänskapslandskamp så är det högre tempo än när Cronaldo gör överstegsfinter.

Men allt detta är givetvis bara en liten aptitretare på kanske den största matchen som spelas 2007. Danmark mot Sverige. Ett nordiskt "derby". Det blir inte mer hjärta än så. CL-finalen är inte i närheten. Manchester Utd:s 7-1 på Roma är närmare men inte där ändå. Närmast är väl Nordirlands vinst mot Sverige. Det var en hemsk match men den handlade  bara om att svenskarna redan såg fram emot den 2 juni. Dvs dagen som inleds om ca två timmar. Jag kommer inte kunna sova inatt.

Mitt tips är i alla fall 1-3. Danmark tar ledningen genom ett svenskt självmål framstressat av en enorm dansk offensiv. Men sen handlar allt om snabba omställningar och Elmander. Han gör två och sedan punkterar Zlatan matchen med en halvdålig straff som ändå letar sig in bakom sållet och föredettingen Sörensen.

Till sist: Jon Dahl Tomasson hoppas jag bryter benet och att hela svenska klacken hånar honom för hans uppträdande under EM 2004.

Till absolut sist: ENKELRIKTA BRON!!!