Fotboll på riktigt - äntligen!

Hela våren har känts som en lång och trist försäsong. En ekonomisk uppvisning i CL, mutor i Italien och en avslagen säsong i England var inget man brydde sig speciellt mycket om. Skitligan Allsvenskan är skrattretande dålig. Det enda positiva var i franska där Toulouse tack vare en av världens just nu bästa fotbollsspelare Johan Elmander skrällde och knep tredjeplatsen. Givetvis beroende på att Elmander i första hand spelade för sitt land, för att göra sin plats i svenska startelvan än mer självklar. Och nu är det äntligen dags för riktig fotboll igen. Det Elmander och alla andra spelare i världen väntat på. Fotboll där pengar inte betyder något. Där allt handlar om hjärta. Där nästan ett helt lands folk står bakom de elva spelarna som representerar dem.

Just nu pågår England - Brasilien på Wembley. WEMBLEY! Det är så häftigt. Och att se spelarna som i CL gick runt och snubbla och fjanta sig (untantaget Kaka), som till exempel Gerrard, nu spela med inställning och hjärta är fantastiskt. Och som pricken över i:et är det största hjärtat av dom alla tillbaka till publikens stora jubel - David Beckham. En sån spelare måste man bara älska. Visst, han utnyttjar sitt namn och är kanske den största ekonomiska utnyttjaren av dom alla. Men det är bara i sina skitiga klubblag. När han spelar för England ger han allt. En riktigt härlig match med högt tempo är det i alla fall. Och trots att det bara är en vänskapslandskamp så är det högre tempo än när Cronaldo gör överstegsfinter.

Men allt detta är givetvis bara en liten aptitretare på kanske den största matchen som spelas 2007. Danmark mot Sverige. Ett nordiskt "derby". Det blir inte mer hjärta än så. CL-finalen är inte i närheten. Manchester Utd:s 7-1 på Roma är närmare men inte där ändå. Närmast är väl Nordirlands vinst mot Sverige. Det var en hemsk match men den handlade  bara om att svenskarna redan såg fram emot den 2 juni. Dvs dagen som inleds om ca två timmar. Jag kommer inte kunna sova inatt.

Mitt tips är i alla fall 1-3. Danmark tar ledningen genom ett svenskt självmål framstressat av en enorm dansk offensiv. Men sen handlar allt om snabba omställningar och Elmander. Han gör två och sedan punkterar Zlatan matchen med en halvdålig straff som ändå letar sig in bakom sållet och föredettingen Sörensen.

Till sist: Jon Dahl Tomasson hoppas jag bryter benet och att hela svenska klacken hånar honom för hans uppträdande under EM 2004.

Till absolut sist: ENKELRIKTA BRON!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback