Europalistan - just NU

Eftersom FIFA:s ranking sällan stämmer bra överens med verkligheten samt att vi befinner oss mitt uppe i massa EM-kval gör att jag här tänker lista Europas tio bästa landslag just NU. Mycket skulle kunna hända ikväll som förändrar det mesta men NU handlar det om just NU.

1. Tyskland
"Tjeckien och Irland i alla ära men det är inga jättesvåra motståndare dom har i sin grupp. Å andra sidan har man lärt sig att alla matcher i EM-kval är svåra nu mera, fast nästan aldrig för Tyskland. Ikväll leker dom hem segern mot Slovakien med otäck offensiv. Tyskarnas målskillnad efter sex matcher? 27-3!!!"

2. Kroatien
"Obesegrade, precis som Ryssland, i grupp E. Skillnaden är att kroaterna har en otäck förmåga att plocka hem tre pinnar, som mot England hemma och som mot Israel borta. Ikväll möts lagen i Zagreb och då är det upp till bevis (senast i Ryssland slutade det 0-0). Det kan bli kvällens match och kroaterna är svårslagna hemma, som bland andra Mellberg minns."

3. Frankrike
"Fransoserna leder EM's tuffaste kvalgrupp med fem segrar och en förlust. Torsken kom mot ett taggat Skottland i Glasgow men vinsten mot världsmästarna med 3-1 (vilken härlig revansch!) och segern med 3-0 borta mot Georgien imponerar. I lördags slog man Ukraina med 2-0. Ikväll tar dom georgerna hemma. Äntligen är Frankrike bra i ett kval igen!"

4. Ryssland
"Starka i grupp E som sagt. Obesegrade ligger de på tredje plats, efter Israel men före England. Det är imponerande. Riktigt imponerande. Ryssarna har något stort på gång och i gruppfinalen ikväll kan dom bevisa en hel del. Kvällens mest spännande batalj!"

5. Rumänien
"12-4 i målskillnad gör dom bättre än holländarna då båda länderna har fyra segrar och två kryss efter sex omgångar. Holländarna kvalar inte i veckan men det gör rumänerna som i helgen bortaslog Slovenien med 2-1 och som ikväll möter samma lag hemma. Vinst igen, samtidigt som Bulgarien slår Vitryssland igen, gör att Holland faller till tredje plats i den jämna jämna gruppen."

6. Bosnien/Herzegovinia
"Vinsten mot turkarna var fantastisk! Matchen var oerhört spännande och avslutningen dramatisk (inte Danmark-Sverige-dramatisk men ändå). Det handlade om vilja när Bosnien öppnade upp grupp C och gav Grekland serieledningen i stället för Turkiet. Ikväll lattjar dom med Malta. Varsågod Zlatan Muslimovic."

7. Polen
"Torsk mot Finland och kryss mot Serbien men dom besegrade Portugal. Sen dess har dom krossat "blåbärsnationerna" i grupp A på löpande band. Var usla i VM men är ofta heta i kval. Så även NU. Ikväll gäller Armenien borta och det lär väl inte bli några större problem."

8. Grekland
"Såg grekernas träningsmatch mot England (0-4) i augusti. Trodde knappast att de regerande europamästarna skulle bli stabila igen. Men dom verkar gilla EM. Nu leder dom hårda grupp C efter fina 2-0 mot Ungern - fem segrar och endast en förlust. Norge får det tufft att ta sig till EM..."

9. Italien
"Inzaghi räddade tre poäng åt Italien i lördags. Ja, jag skrev räddade! Mot Färöarna! 1-2 mot ett lag som före matchen hade 1-23 i målskillnad är så uselt dåligt men samtidigt så typiskt italienskt. Lika bra som dom är när dom är som bäst lika dåliga är dom när dom är som sämst. Förmodligen handlar det om inställning... eh... Ikväll måste världsmästarna ta revansch på Litauen som i höstas knep en poäng (1-1) i Italien."

10. England
"I Estland är det fotbollsfest för tillfället. I helgen kom Kroatien på besök och ikväll kommer England. Kroaterna fick det ganska svårt. Frågan är hur mycket träningsmatchen mot brassarna i helgen visade av engelsmännens form. Träning är ju alltid träning men England, och framför allt Gerrard (man of the match), spelade stundtals ut Kakà och kompani. Det var en fröjd för ögat!"


(12 Danmark)
(16 Sverige)

(Fotnot: Israel ligger inte Europa. Man ska inte tro på allt FIFA och UEFA säger."

Kommentarer
Postat av: Andréas

Nu börjar du tappa förståndet helt.
Vad händer med dig?
Det ser ut som du har tittat i tabellerna och framförallt på den senaste omgången. Så vad gör England med på listan?
Vart är Nordirland?
Italien vann VM för mindre än ett år sedan, ja jag vet att du kommer påpeka att listan är just NU, men varför ligger då Kroatien, som slog Estland senast med 1-0, tvåa på din lista när Italien ligger nia? Är det för att Kroatien leder sin grupp och Italien ligger tvåa? Ok, men då bedömer du ju över en längre period.
Fick Bosnien en sjätte plats för senaste segern mot Turkarna hemma? Dom ligger trea i en riktigt dålig grupp.
Vad har du för motiveringar till Danmark och Sveriges placeringar? Och varför just 12 och 16?
Ditt älskade Sverige, bara 16 och utan motivering.
Arrivederci

Postat av: jeppan

Kroatiens placering kan diskuteras, absolut. Men dom fixar ändå tre poäng mot Estland till slut. Och dom är oerhört svårslagna. Kvällens match mot Ryssland kan bekräfta det eller dementera det. Återstår att se. Dom spelar i en riktigt tuff grupp och hanterar det.
Italien har gjort några bra matcher sen VM, bland annat när dom slog Ukraina. Men om man bara vinner mot Färöarna med 2-1 så är man som världsmästare inte värda en högre placering i mina ögon. Jag gillar inställning, men inte en chans att italienarna gick för fullt mot Färöarna. Och då är man rätt korkade när man spelar i en så tuff grupp. Dom spelar i en tuff grupp men hanterar det inte. Det handlar ju för fan om Italien, vad sysslar dom med?
Nordirland? ;)
Bosnien fick sin placering främst grundad på matchen mot turkarna, som jag såg en eftersändning av och det var så jävla häftigt och grym fotboll. Och sen vet du att jag alltid vill ha in en underdog.
Visste att du skulle kommentera Danmark och Sverige. Jag anser egentligen att om man gör en topp 10-lista så behöver man inte motivera de andra lagen. Men för din skull (vad har jag inte gjort för dig utan att få nån kärlek tillbaka???) så var så god:
Danmark ligger på tolfte bakom Spanien (11) som har hittat sitt spel nu efter en knackig inledning. Danmark är värda den placeringen efter den fina fotboll och kämparglöd de visade under 60 minuter mot Sverige. Att de sedan blir så rått bestulna på det som kunnat bli en poäng när Ljungberg missat straffen var fruktansvärt. Så lite "I pity Danmark" är det nog också.
Sverige ligger där dom ligger för att dom torska mot Nordirland och för att dom tappade 3-0 till 3-3 efter ett kaotiskt samarbete försvarsmässigt i andra halvlek. Annars gjorde dom ett bra VM och hade innan Nordirland fyra raka segrar, bland annat mot Spanien och Lettland. Mellan Sverige och Danmark återfinns Holland (13), Tjeckien (14) och Portugal (15).
Man kan väl sammanfatta listan som så att den grundar sig på just NU, resultat under EM-kvalet (inkl. tabellplacering) och inställning.

2007-06-06 @ 13:04:36
Postat av: jeppan

England är med för att jag älskade deras inställning och spel mot Brasilien. Sen var det härligt att se Beckham tillbaka och göra det så bra. Resten står i motiveringen.

2007-06-06 @ 13:06:37
Postat av: Andréas

England i en träningslandskamp mot Afonso Alves tex räcker till en nionde plats alltså.
Nordirland bör vara med, annars är du en dålig förlorare och det vill du väl inte vara?
"Kroatiens placering kan diskuteras, absolut. Men dom fixar ändå tre poäng mot Estland till slut". Sedan kastar du skit på Italien?? Fixade inte dom tre poäng till slut?? Det är så typiskt att som Svensk lista Italien på en relativt dålig placering. Nä det är flera frågetecken på den där listan. Än en gång, England!

2007-06-06 @ 14:08:35
URL: http://wickan.78.blogg.se
Postat av: jeppan

Estland måste väl ändå vara klasser bättre än Färöarna? Ja jag kastar skit på Italien. För jag tycker att ett lag med så många världsspelare ska göra bättre ifrån sig än att knappt slå Färöarna så att dom riskerar hela EM. Det kan man kräva av världsmästarna och det är konstigt att du inte håller med om det. Nu ryckte dom uppenbarligen upp sig igår mot Litauen och det var skönt.
Afonso kom i den matchen in sista kvarten. Brassarna ställde upp med sitt bästa lag med bland andra Ronaldinho, Robinho, Kakà, Gilberto Silva osv. Så nog var det bra gjort.
När det gäller England var det en skön vinst med 3-0 igår där Beckham var planbäst - igen. Härligt!

2007-06-07 @ 11:44:46
Postat av: Rickard

Mja, vad ska man säga, ranking av fotbollsnationer är av ondo och mästerskap är bra. Då vinner alltid det bästa laget och ska det va.

2007-06-10 @ 20:42:13
URL: http://ipitythefool.blogg.se
Postat av: martini

Smells like a dead rat...
Snart kommer nog D-Flex...Uppdatera

2007-06-26 @ 23:23:10
URL: http://martini.blogg.se
Postat av: D-flex

Uppdatera din blogg. Annars....

2007-06-26 @ 23:30:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback