PL-tävling 07/08

Vi har inte börjat skolan än. Men Andréas kunde inte hålla sig. Precis som när vi presenterade Allsvenskan och dess sluttabell i våras kommer nu, inför Premier League-starten nästa lördag, tabelltippningen åter. Fast denna gång i klumpar. 20 lag, fem lag åt gången på olika datum. Det första datumet är dagens datum och därför kommer här platserna 16-20 i den kommande säsongen av Premier League. Platserna 18-20 är under strecket och de lag som åker ur.

16. Birmingham - Det kom en liten Hong-Kongare till Birmingham nyligen. Och han gör precis som så många andra miljardärer för tillfället, nämligen pumpar in pengar i en fotbollsklubb. Carson Yeung som han heter, säger att han vill ta Birmingham ut i Europa. Tyvärr lär det dröja ett tag. Yeung började en gång i tiden som frisör men det här lär vara hans största klipp. Även om Raúl diskuteras och sägs vara på gång är nyförvärven hittills inte speciellt heta. Och eftersom det finns andra miljardärer som äger lite större lag i England, och som också har pengar att erbjuda, lär det inte komma så mycket spelare till BFC för den sakens skull. Nykomlingarna med Sebastian Larsson på mitten lär hänga kvar och kan överraska. Men det finns helt enkelt för många bra lag i PL och då räcker inte en finsk målspottare som Mikael Forsell och en föredetting som Andy Cole till. Den duktige mittfältaren Mehdi Nafti låter som nåt man tar bort färg med, men tränaren Steve Bruce ansikte lär förbli en aning rödflammigt även i fortsättningen. De flesta gamla United-stofiler verkar vara rätt rödflammiga förresten: Sir Alex, Wayne Rooney (visserligen ung), förbundskaptenen McLaren, Paul Scholes, Peter Schmeichel osv. Och så då Martin efter lite för mycket sprit. BFC slåss för tillfället med Sunderland om Mido (Tottenham och Egypten) men Sunderland verkar vara närmast. Närmast under i tabellen också.

17. Sunderland - Ytterligare en gammal United-spelare får till våren se sitt lag med nöd och näppe hänga kvar i PL. Roy Keane blev nyligen av med Tobias Hysén, men har ett riktigt fint nyförvärv på samma position. Hans gamla lagkompis Kieran Richardson lär nämligen dra ett stort lass på Sunderlands vänsterkant den kommande säsongen. Och inte är det slut med Utd-referenser här - Dwight Yorke kör på en säsong till i det polkagrisrandiga laget. I övrigt har Sunderland värvat från The Championship och ser inte så spännande ut. Kommer dock med en Keanesk inställning och ett jävlar anamma krångla sig kvar. Men det blir på håret.



18. Fulham - Så var det då över. Nu åker Amerikas favoriter ur Premier League. Tränaren Lawrie Sanchez som ju gjorde en fantastisk insats för Nordirland, då han extraknäckte som förbundskapten, har en alldeles för trött trupp. Han verkar veta om det och har från Nordirlands landslag tagit med sig tre av de mest kämpande spelarna, såna som behövs för ett kommande bottenlag. Klart intressantast är EM-kval-hetingen David Healy (äntligen lämnade han CP-Leeds!) som tillsammans med Brian McBride förväntas göra mål. Men det gör han inte många av i Premier League. Han, som de två andra nya nordirländarna Steven Davis och Aaron Hughes, må ha inställning, men i PL spelar de inte för sitt olycksdrabbade land. Där spelar de för pengar och ett säkrat kontrakt. Tror inte att de morötterna är lika stora som deras nationalistiska hjärtan. I övrigt har Fulham inte värvat från några topplag och den blyga placeringen i fjol, då man klarade sig från degradering med en enda poäng, lär inte locka några toppspelare heller. Dessutom har Montella återvänt till Roma efter lån och islänningen Heidar Helguson har dragit till hårdsatsande Bolton. Och då räcker inte ens en hjälte som PAPA BOUBA DIOP. Dock en varning för att Fulham kan fortsätta låna spelare och då greja säkrat kontakt.

19. Wigan - Andreas "Mellerud-expressen" Johansson hade ingen rolig tid i klubben och han lämnade för Ålborg. Med den nye tränaren Chris Hutchings, som förrut var assisterande bakom Paul Jewell, hoppas Wigan hänga kvar ett år till. På plussidan finns nyförvävet Antoine Sibierski, den offensiva kraften som lär betyda mycket för Latics den kommande säsongen. På minussidan kan man notera att det rycks i den duktige vänsterbacken Leighton Baines. Och de som rycker i Baines är klubbar som förväntas bli mittenlag. Så om mittenlag lockar och plockar spelare från Wigan, då lär de, Wigan, också förbli ett bottenlag. Andreas Granqvist kom från Helsingborg redan innan sommaren, och man får väl för svensk fotboll hoppas att han får speltid och rutin i världens bästa liga. Backar behöver vi i landslaget. En liten tråkighet till för Wigan är att Henri Camara - en av de viktigaste kuggarna när Wigan säkrade kontraktet - verkar vara på väg bort. Wigan får helt enkelt glädjas åt att man inte kommer sist. För det gör...

20. Derby - Ohjälpligt sist till och med. Skrällde när de efter sin tredjeplats i The Championship krånglade sig upp i Premier League. Och deras nyförvärv visar vad laget tänker syssla med i vår och höst. Försvara sig. Sju av åtta nyförvärv är backar och många av dom kommer från den egna akademien. Så med en helt nykomponerad backlinje, som kommer möta motstånd av absolut högsta klass, kan man vänta sig en rejäl kräftgång för det gamla Tipsextra-laget. Efter fem år är dom tillbaka i PL, om ett år är dom tillbaka i The Championship. Garanterat.

Kommentarer
Postat av: Andréas

Ibland blir din humor riktigt tråkig. Jag kan se framför mig hur du satt framför datan och skrattade när du skrev om Birminghamägarens största klipp.
Hahaha, riktigt bra Man United-iaktagelse.
Det är inte mycket som skiljer våra tips hittills. Du har med Fulham och jag reading. Time will tell...
Bra analyser. Keep it up!

Postat av: Andréas

Hmmm. Det verkar som jag måste ta ett snack med tävlingsledningen.

2007-08-06 @ 00:10:15
URL: http://wickan78.blogg.se
Postat av: jeppan

det kommer imorrn förmiddag. gick inte idag tyvärr. huvudsaken är att jag inte läser era.

2007-08-06 @ 02:12:17
Postat av: Andréas

Ok. Har du en bra anledning eller?

2007-08-06 @ 10:17:55
URL: http://wickan78.blogg.se
Postat av: jeppan

Hemma sent i lördags, sov länge, började jobba 14:00, slutade jobba 23:30, trött. Jag ser hellre att motiveringarna blir bra och läsvärda än att jag bara kastar ihop något. Jag inleder mitt arbete med lagen 11-15 nu. Jag ber om ursäkt till tävlingsledningen.

2007-08-06 @ 10:53:59
Postat av: Andréas

Tävlingsledningen hälsar att dom får ta ställning om det kommer in klagomål.
Personligen tycker jag att det är tråkigt att reglerna ska vara annorlunda för dig.
Jag jobbade också sent igår. Men jag började skriva vid 23.30.
Än en gång. Väldigt dåligt att inte följa dom tydliga reglerna.

2007-08-06 @ 11:00:48
URL: http://wickan78.blogg.se
Postat av: jeppan

Absolut. Jag ber än en gång om ursäkt.

2007-08-06 @ 12:03:15
Postat av: martini

Till tävlingsledningen, POFF detta är ett klagomål.

2007-08-06 @ 18:25:49
URL: http://martini.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback