Plats 4-6 (Allsvenskan)

4. Kalmar FF. Det är ingen hemlighet att Cesar Santin förmodligen lämnar Småland till sommaren. Just att han var så bra och effektiv när Ari drog var det som gjorde att Kalmar kom tvåa i fjol. Nu känns det betydligt tunnare med en ung Elmare (David) längst fram. De nya brasilianarna Sobralense och Sacramento bänkades till en början i Supercup-finalen och de känns ytterst oprövade. Dock är den riktigt snabbe Abiola Dauda intressant (han jagades bland annat av 8 allsvenska klubbar!) och han kan kanske vara det offensiva vapen KFF behöver om/när Santin försvinner. Mittfältet i Kalmar är rolig läsning. Dels Henrik Rydström som med sin käft inte bara kommer bemästra mediasverige i år utan även kriget om mittfälten. Patrik Ingelsten och Viktor och Rasmus Elm är härligt passningsskickliga spelare som kommer hålla uppe bolltempot. Försvaret är den svagaste delen i laget där Patrik Rosengren är A och O. Och Ö också för den delen. Stark defensiv och många offensivt duktiga spelare är som vanligt Kalmars melodi. Dock vittnade matchen mot Blåvitt om en hel del svagheter, vilka då undrar ni? Ja, att man förlorade med 3-0 mot ett lag som inte direkt har världens bästa anfallare är svar nog. Kalmar kan bättre, men det är upp till bevis om man vill vara ett topplag även i år. Det handlar om inställning. Fixar Nanne det?


5. Djurgården IF. DIF har en finsk giftig "femma" med Toni Kuivasto, Aki Riihilati och Daniel Sjölund. Krydda det med brassarna Enrico och Quirino, Mattias Jonsson och Markus Johansson och Djurgården ser ut att vara en klar utmanare till guldet i år. Ja just det, världens längsta utkast står målisen Pa Dembo Touray för. Men Jones Kusi Asare är den snabbe som ska springa ifatt de där kasten. Frågan är om han får speltid. Qurinio har ju faktiskt känn på skytteligatoppen i år. Fler namnkunniga spelare finns i DIF men det blir löjligt att räkna upp allihop. Vad vi kan konstatera är att Djurgården har kända spelare, men hur fungerar de som lag nu för tiden? Spelarna är ojämna i hur duktiga de är - vissa väldigt bra, andra väldigt medelmåttiga - de har problem att vara ett spelförande lag mot sämre motstånd (idel förluster mot BP och slog inte GAIS i fjol) och i år testas lagandan och orken ännu mer i och med Europa-spel. Sjölund är dessutom borta i början av säsongen. Djurgården är ett topplag men i år är det för tajt för att de ska ha i topptrion att göra. Dessutom har DIF redan vunnit sin beskärda del av SM-guld under 2000-talet. En indirekt mättnadskänsla i föreningen kanske?


6. Hammarby IF. Vem i helvete är Freddy Söderberg??? Jo, det är Bajens tredje och sista anfallare i deras 25-mannatrupp. Charlie Davies - som misslyckades kapitalt i fjol men som kommer lyckas bättre i år - och en av allsvenskans bästa lirare Paulinho är de två andra. Vad sysslar dom med? Visst, dom kan använda Sebastian Castro-Tello på topp och i viss mån även Petter Andersson. Men minst en riktig anfallare till behövs. Anfallare är skadebenägnare då de oftast kommer i kontakt med råskinn i backlinjer. Petter och Castro behövs på mitten nu när Eguren dragit till Spanien. Syrianen Suleyman Sleyman återfinns i backlinjen men han får dra ett hårt lass själv. Jag menar, Kleeeeeeeeeeeeeeeeeeeber Saaaaaarenpääääääää, det var längesen han var landslagsaktuell om man säger så. En av de bästa spelarna i HIF återfinns på mitten och heter Louay Chanko, kallas för "Lolo", och är även han syrian. Känns som att Bajen har Södertälje som upptagningsområde och det är inte helt fel med tanke på vilka talanger som kommer där ifrån. Syrianska och Assyriska och för all del även Södertälje FF lär ha flera oslipade diamanter. Erkan Zengin är en skön kille från förorten (FITTJA!!!) som har mycket hjärta och som gjort en hel del U21-landskamper - det känns som att Erkan fortfarande väntar på sitt stora genombrott. På mitten hoppas jag också att ett av Sveriges största framtidslöften, Simon Helg (18 bast), får en ordentlig chans i år. Det är alltid kul med nya unga spelare och Bajens satsning på HTFF och scouter över hela Sverige bergar för en spännande framtid. Men nu gäller det i år. Hammarby behöver bli starkare 2008 om man ska komma högre än sexa, i fjol förlorade man tre av fyra Sthlmsderbyn och det är knappast söderkisarna nöjda med. Skärpning där och att alla jobbar för alla och den nye målisen Rami Shaaban (inte helt okänd va?) och det starka mittfältet kan leda Bajen till nya höjder. Inte bara söders.


Kommentarer
Postat av: A.S (läsare)

Det kommer inte bli lätt för DIF-fansen med både Markus Johansson och Markus Johannesson i laget.

2008-03-29 @ 08:40:29
Postat av: Andréas

Var inte så hård mot Jesper, eller jo, var hård mot Jesper. Men tänk på att han försöker lära sig.

Postat av: jeppan

Jag var faktiskt full när jag skriv in det där. Vet mycket väl att han heter Johannesson.

Och Andréas, tänk på att jag vann denna tävling i fjol. Hur känns det när padawan gått förbi master?

2008-03-29 @ 10:58:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback