Allsvenskan 2008 och annat...

Precis som i fjol har Andréas anordnat en allsvenskan-tävling. Fram till premiären ska vi (jag, Andréas och Martin) tippa hur vi tror den allsvenska tabellen kommer att sluta. Vi tar några lag i taget och vi börjar från botten (se nästa inlägg). Dagen innan allsvenskan drar igång kommer vi dessutom tippa en hel del andra grejer om allsvenskan men det tar vi då.

Det är fruktansvärt skrämmande att se hur Arsenal vikit ner sig. Bortsett från en bra insats mot Milan (ett iofs rätt dåligt Milan) så har Arsenal spelat katastrofalt dåligt i ligan och idag kom den riktiga motgången då Chelski passerade oss i PL. Drogba var helt fantastisk idag. Lika fantastisk som Adebayor var usel.

Och igår åkte Frölunda ut mot det absolut värsta skitlaget man kan åka ut mot. Som flera kunde konstatera igår var det en stor förlust för hockeyn att defensiva tråk-Färjestad tog sig vidare. Får hoppas att Linköping upprepar bedriften från ifjol och slår ut värmlänningarna. Men det känns inte troligt.

En fjortonåring tog svenskt EM-guld i simning. Trodde det bara var asiater och amerikaner som kunde slå igenom så unga. Häftigt inför OS! Sarah Sjöström heter hon förresten. Passande efternamn.

Man Utd vann utan några som helst problem över Liverpool. Lazio slog Roma i slutsekunderna tidigare i veckan. När möts Helsingborg-IFK Göteborg? Martin slår Andréas i allt för tillfället. Utom schlager-tävlingen men var den verkligen på riktigt?

David Wilson fortsätter leverera citat. I Johan Orrenius (sportexpressen) väldigt välskrivna serie om de allsvenska lagen riktigt njöt jag av att läsa om Wilson då Orrenius besökte Ljungskile.

Såg IFK Göteborg två gånger den här veckan. Först mot FC Trollhättan och sedan mot Kalmar. I båda matcherna visar man upp ett till synes uselt anfallsspel. Ändå gör man tre mål per match. Jag förstår ingenting. Men att det rör sig om en ruskig effektivitet kan man konstatera. Eldin Karisik tycker jag varit bland de bästa i IFK dessa två matcher. Han kan bli ett litet utropstecken i år, om han inte petas så fort Thomas Olsson är tillbaka, vilket är högst troligt. Känns som att min favorit Jakob Johansson har långt till en ordinarie plats. Å andra sidan är säsongen lång.

Allsvenskan blir svårare att tippa än någonsin i år. Nu är det dessutom 16 lag som ska in i tabellen. Men någonstans måste man börja... Och som regerande mästare i Andréas årligen återkommande allsvenska tips så går jag in i tävlingen med gott självförtroende. Nu börjar vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback