Kort lägesrapport i punktform.

image58
I lördags visade Emmanuel Adebayor att han är Premier Leagues just nu bästa anfallare. Om inte annat bekräftades det verkligen efter Fernando Torres urusla insats igår.

Benji Mwaruwari är inte så pjåkig han heller för tillfället. Tre klassmål från honom häromdan!

Mellbergs vinter är makalös. Det var längesen han såg så bra ut som han gör nu. Som fotbollsspelare då. Han är snygg annars med men... ja... ni fattar... Väldigt synd att han inte fick sänka Liverpool med sin volleykanon. ; )

För att inte tala om Freddie Ljungberg. Jag hade verkligen dömt ut honom. Men han var verkligen bäst på plan i West Hams match häromdan då han sprang i djupled och jobbade hem som om det vore 2002. Dessutom pallade han med det i 90 minuter. Klarar han sig från skador nu blir han oerhört viktig i EM.

Gripen möter Västerås borta med start om ca 30 minuter. Allt annat än tvåsiffrigt i röven är en framgång. Jocke B, Sellen och fansens nya kelgris Jojo står över inför den viktiga matchen mot Sirius borta på fredag kväll. Sen är det VM-uppehåll.

Praktiken går bra. Jag befinner mig sedan två och en halv vecka på SR Väst och har fått bra med förtroende. På torsdag drar jag till Stockholm och följer Åmålsbandet Kid Downs framgångar på Rockbjörnengalan på Hovet. Allt i jobbets regi - underbart! Dum som jag var tackade jag nej till betalt hotell. Tyckte att det skulle vara roligare att bo hos en kompis och sitta uppe och tjöta och ta ett par öl när jobbet är avslutat. Men det visade sig att även kompisarna jobbade.

Idag söktes EM-biljetterna för en liten resa till Schweiz/Österrike i juni. Det är ett bra gäng som söker tillsammans och det kommer bli ett jävla gött gung. Om biljetterna kirras då vill säga. Sommaren är nära och 2008 blir fantastiskt.

Tottenham-Arsenal i engelska ligacupens andra semifinalomgång spelas också ikväll. Wenger ställer som vanligt upp med ungdomarna tänker du? NEJ! Faktiskt inte!!!

Fansen vill så gärna att Arsenal slår ut Tottenham så både Fabregas, Hleb, Gallas och Adebayor, bland andra, är uttagna i kvällens 16-mannatrupp. Vet inte riktigt vad jag tycker om det egentligen. Har faktiskt varit jävligt kul att se Arsenals ungdomar för andra året i rad göra narr av några av PL:s bästa lag. Men det är klart. Mr Wenger kanske siktar på kvadrupeln! PL, CL, Ligacupen och FA-cupen. Det vore nåt... Haha!

Här är kvällens trupp:
2 Abou DIABY
3 Bacary SAGNA
4 Cesc FABREGAS
9 EDUARDO
10 William GALLAS
13 Alexander HLEB
15 DENILSON
16 Mathieu FLAMINI
19 GILBERTO
21 Lukasz FABIANSKI (GK)
25 Emmanuel ADEBAYOR
26 Nicklas BENDTNER
30 Armand TRAORE
31 Justin HOYTE
32 Theo WALCOTT
40 Vito MANNONE (GK)

Självklart är jag bänkad framför Viasat Sport 1 klockan 20:55. Handbollen, som ju faktiskt är riktigt spännande, får vänta.

Mamma är borta på möte ikväll så snart kommer pappa med pizzza. Grabbfest och den bästa tisdagen på länge. Även om en del hänger på Gripen, Arsenal och Sverige.

Kommentarer
Postat av: Lia Florenz

Hejsan! Vill du ha en ny header?
Var då med och tävla i min blogg, det enda du behöver
göra är att lämna en kommentar här; http://florennz.blogg.se/1201015894__22_januari_08.html#comment

Lycka till!

Postat av: Linnéa

ha en bra dag :) fin blogg!

2008-01-22 @ 18:24:24
URL: http://memoryofmyself.blogg.se
Postat av: martini

Bästa laget och förlust med 5-1. Intressant.

2008-01-23 @ 20:26:00
URL: http://martini.blogg.se
Postat av: jeppan

Bästa laget? Nja, knappast Martin. Toure och Eboue i Afrika och Rosicky, Alumnia och Clichy var inte med alls. Eduardo, Adebayor, Fabregas och Flamini på bänken. De tre förstnämnda av bänknötarna kom in men då var det försent. I startelvan fanns tre ordinarie: Gallas, Sagna och Hleb.

Ha koll på grejerna innan du gör dina inlägg.

Adebayor behövde för övrigt typ 5 minuter för att göra ett drömmål. Vad han och sopan Bendtner höll på med senare tänker jag dock inte försvara - pinsamt!

Men det är klart att 5-1 i röven mot Spurs är en jävla katastrof. Även om backlinjen aldrig tidigare sett ut så där. Varken Traore eller Hoyte var speciellt bra, samtidigt som Berbatov, Jenas och Keane var riktigt giftiga.

En sak som är säker är att varken Chelsea, Liverpool eller Man Utd har lika bra ungdomar som Arsenal. Och Arsenals blir dessutom bättre eftersom dom matchas i cupen mot bra motstånd. Det ska Wenger ha cred för.

2008-01-23 @ 23:08:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback