Årets viktigaste bandymatch (nr 1)

image27
"1, 2, 3, på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjätte smäller det"!


Gripen Trollhättans bandylag har inlett säsongen med fem raka förluster. Det hade jag räknat med samtidigt som jag i bästa fall hoppats på två poäng så här långt - en seger mot Falun i premiären. Sen höll GBK på att slå Bollnäs borta på klassiska Sävstaås IP. Men, oturen grinade de svartgula hjältarna i ansiktet och trots bättre spel skrevs förlustsiffrorna till 5-3.

Att inte vinna när man är det bättre laget är en svaghet och något man inte har råd med i detta utsatta läge.

Inte lika mycket, men nära inpå, svider storförlusten mot Sandviken borta på Jernvallen med 15-3. Gripen ställde visserligen upp med ett riktigt dåligt lag, alla skador har visat hur tunn truppen är, och det var avgjort på förhand.

Å andra sidan bröts en viktig trend mot just SAIK då Gripen då gjorde säsongens första hörnmål - på det 31:a försöket. Skönt. Men samtidigt en katastrofalt dålig utdelning.

Målskyttet över huvud taget har heller inte lossnat och Gripen har ännu inte gjort fler än tre mål i en och samma match. Det är riktigt dåligt och man kan förstå att röster om Lasse Karlsson höjs, spelaren som efter målrekordet i GBK lämnade laget eftersom han inte kunde komma överens med klubbens nya planer. Nu är han i Hammarby och gör sin vana trogen mål (6 baljor så här långt).

Men på det sjätte smäller det och han heter Misja Pasjkin.

I kväll ställs Gripen mot Sirius hemma på Slättbergsbanan och det är bara vinst som räknas. Sirius är ett av de lag som Gripen MÅSTE ha bakom sig när sluttabellen är klar i vår. Det andra är Pelle Fosshaugs Tillberga. Med två lag efter sig undviker Gripen att åka direkt ur och får då en av de två kvalplatserna för att hålla sig kvar. Där ska man ha en bra chans.

Ingemar Sixtensson, Gripens tränare, gick redan för två veckor sedan ut i Sveriges Radio Väst och sa att Gripen måste vinna mot Sirius denna onsdag och om man inte gör det, DÅ är det dags att bli orolig.

Ja, då är det verkligen dags att bli orolig.

Därför håller jag tummarna för att klubben som gett mig så mycket vinner i kväll. Det är den första av årets viktigaste bandymatcher - och Gripen måste vinna.

Misja Pasjkin måste göra mer mål - hittills har han bara gjort tre. Vi får inte slarva mer på fasta situationer nu - hörnorna ska in. Och Sirius kvicke vänsterhalv Andreas Werner (före detta Gripenhjälte) måste stoppas - ut med han över sargen bara. Samtidigt måste Gabriel "Gabbe" Bridholm storspela i målet.

I kväll klockan 19 på Slättbergsbanan. Då jävlar. Vinna. Eller försvinna.



Läs mer om kvällens ödesmatch:
http://www.ttela.se/artikelmall.asp?version=168218



Jag blir ledsen och vemodig när jag läser Robert Lauls efter omständigheterna riktigt bra intervju med Henrik Larsson i Aftonbladet i dag. Jag vill inte att GHOD ska sluta. Inte än.



Resan till och från Stockholm är bokad och det kändes RIKTIGT BRA att dissa SJ (Satans Järnvägar). Med Säfflebussen reser jag från Trollhättan till Sthlm för 270 kronor på lördag. Hemresan gör jag på tisdag med Golden Air, Bromma till Malöga. för 395 kronor. En flygresa som tar knappt en timma.

Så SJ - go fuck yourself med era sjuka priser.

Kommentarer
Postat av: Andréas

Jasså SJ är för dyrt. Så sent som i förrgår sa du "pengar är inga problem".
Tydligen var det ett problem.

Postat av: Rickard

Trodde viktigaste matchen var mot IFK varje år? Eller har du redan gett upp?

Men vill att henki ska sluta egentligen? Han är för bra. Men i EM kan han inte spela, där ska supertankarna Elmander och Zlatko spela.

Det smärtar mig att höra att du kanske inte är säker på EM i sommar jesper, verkligen smärtar. Hoppas på en storvinst så du är bokad.

2007-12-05 @ 19:02:42
URL: http://ipitythefool.blogg.se
Postat av: jeppan

Rickard: Man vet aldrig hur det blir till slut. Får se vad som händer med vårkänslorna... Att Zlatan, Elmander och Kim öser in mål för tillfället underlättar ju.

Det står att detta är den första viktiga matchen. Matcherna mot IFK hör också, givetvis, dit. Nu vann vi den första viktiga matchen. Nu ska vinna dom andra också.

2007-12-05 @ 23:21:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback